Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Mario Testino: Summits agenda er enorm vigtig

Under Copenhagen Fashion Summit åbner Mario Testinos første soloudstilling i Danmark hos Kunstforeningen GL STRAND.
Under Copenhagen Fashion Summit åbner Mario Testinos første soloudstilling i Danmark hos Kunstforeningen GL STRAND.

Udstillingen hedder No Limits og præsenterer de meget forskelligartede facetter i Testinos mangeårige praksis og viser igennem mod- og sidestillinger, hvordan han udfordrer grænserne i sit arbejde. GL STRANDs tre etager danner hver især ramme om et specifikt tema: modefotografier med ikoniske portrætter, nøgenfotos, samt royale portrætter side om side med eksklusive modefotos.

Titlen No Limits relaterer også til Testinos personlige oplevelse af København som en by, der ifølge ham, er indbegrebet af åbenhed og et positivt udsyn, hvilket i høj grad harmonerer med hans egen livsfilosofi.

“Når jeg er i København, fornemmer jeg en følelse af frihed, at man kan være og gøre, som man vil,” siger Testino. “Jeg har været tiltrukket af byen helt fra begyndelsen. Jeg fotograferede en af mine yndlingsserier for V Magazine i København på en meget varm sommerdag, og jeg blev meget inspireret af den frihed, jeg oplevede.”

Udstillingen åbner den 13. maj for offentligheden, men allerede den 12. maj, samme dag som Copenhagen Fashion Summit finder sted i DRs Koncertsal, vil der være en VIP-fremvisning for særligt inviterede. Og det er ikke en tilfældighed, at timingen falder sammen – Mario Testino har siden han deltog i konferencen i 2014, støttet op om Fashion Summit:

”Vigtigheden af Summits agenda er enorm, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at støtte den. Denne gang bliver det med åbningen af min udstilling, og næste gang – hvem ved?,” siger han om den kommende begivenhed.

Udstillingen er blevet til med støtte fra Egetæpper, der i samarbejde med Mario Testino og hans team fra MARIOTESTINO+ har skabt en installation i GL STRANDs historiske trappeforløb.
 Ud over Egetæpper har også Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, Danish Fashion Institute, CIFF og Maersk Line været involveret i tilblivelsen af udstillingen.

Udstillingen løber fra den 13. maj til den 18. september 2016.