Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk Design Award hylder designværdi

Dansk Design Center og Design Denmark uddeler priser for den effekt dansk design har på sine omgivelser, i stedet for formgivningen alene.
Dansk Design Center og Design Denmark uddeler priser for den effekt dansk design har på sine omgivelser, i stedet for formgivningen alene.

De priser, der uddeles den 7. april i Industrien Hus af Dansk Design Center og brancheforeningen Design Denmark, bliver som noget nyt givet til designs og designkoncepter, som har skabt merværdi i form af livskvalitet, jobskabelse, bæredygtighed og fænomenal service.

”Vi har tidligere set, at designpriser primært bliver givet ud fra parametre som formgivning og håndværk. Danish Design Award går skridtet videre, og hylder i stedet den værdi og effekt et givent design skaber,” fortæller programleder hos Dansk Design Center, Peter Kamph.

Derfor har de 15 forskellige kategorier eksempelvis også navne som ‘Shared Resourses’, ‘Daily Life’, ‘Clean World’, ‘Visionary Concept’ og ‘Employment Growth’ – for at understrege de karakteristika som de nominerede lever op til, og som blandt andet tæller frø til at plante, B&Os A9 højtaler, Børnenes Bibliotek i Billund, bageredskaber af Cecilie Manz, Kulturhuset StreetDome i Haderslev og en app, der skal hjælpe synsbesværede.

Fire repræsentanter fra modebranchen er nomineret: Designer Stinne Linnemann i kategorien ‘Young Talent,’ Ilse Jacobsen by Emma Jorn i ‘Employment Growth’ og ‘Daily Life’, Vigga i ‘Shared Resources’ og ‘Clean World’, og tekstilvirksomheden Kvadrat i ‘Icon Award’.

”Hvis juryen vurderer, at et design eller en designløsning rummer flere kvaliteter og dermed kan lande i flere kategorier, så afspejler det sig i nomineringerne,” siger Peter Kamph.

Sidst der blev givet en dansk designpris var i 2012, og med Danish Design Award ønsker organisationerne bag, at samle hele det danske designfelt. Derfor består juryens 14 medlemmer også af en samling af dygtige eksperter, som både har solide designfagligheder, såvel som mere erhvervsorienteret baggrunde, forklarer Peter Kamph.

Læs mere om de nominerede og juryens begrundelser her.