Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Vibskov hædret af Dronningen

I alt 12 kunstnere, arkitekter, designere og formidlere blev torsdag aften anerkendt for deres arbejde af Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster.
I alt 12 kunstnere, arkitekter, designere og formidlere blev torsdag aften anerkendt for deres arbejde af Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster.

”For sine talrige udladninger af formmæssigt overskud, for sine ekspressive afsøgninger og for sin nyskabende brugskunst tildeles Henrik Vibskov Thorvald Bindesbøll Medaljen.

Sådan lød begrundelse da Henrik Vibskov igår modtog Akademiraadets Thorvald Bindesbøll Medalje foran Hendes Majestæt Dronningen og 180 gæster til den årlige overrækkelse af Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunsters fire medaljer i festsalen på Charlottenborg.

Derudover lød motivationen bag valget, at Henrik Vibskovs ”arbejder krydsbestøver hinanden i vildtvoksende udtryksformer – som hos renæssancemennesket – men hans stærke grafiske stil sammenkæder alligevel hans værker i en samlende, personlig og genkendelig signatur.  Henrik Vibskovs grafiske prints opstår både gennem højteknologiske processer, hvor alt kan kopieres og skaleres i det uendelige, til klassiske trykketeknikker som træsnit, linoleumstryk og serigrafi. Det grafiske arbejde udfoldes gennem både avanceret og komfortabelt hverdagstøj, som strikkede stolesweatre, iscenesat som hundredevis af skumformede bryster, som frynsede øletiketter, i mintfarvede oppustelige sfærer og i andre sære paralleluniverser.”

Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster er et selvsupplerende råd, der rådgiver stat og kommune i kunstneriske og æstetiske spørgsmål, og som udpeger bestyrelsesmedlemmer til forskellige offentlige og private institutioners bestyrelser, repræsentantskaber, komiteer og udvalg.