Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Kalender

Iben Høj på Forårsudstillingen

Den danske strikdesigner Iben Høj er udvalgt til at deltage på Kunsthal Charlottenborgs Forårsudstilling.
Den danske strikdesigner Iben Høj er udvalgt til at deltage på Kunsthal Charlottenborgs Forårsudstilling.

På den prestigefyldte Forårsudstilling, der i nu 159 år har været en årligt tilbagevendende begivenhed på Charlottenborg, fortæller Iben Høj, at hun vil udstille et stort, strikket kunstværk med titlen ’Blood Relations’. Værket, der er håndlavet, er blevet til ved brug af flere forskellige manuelle strikkemaskiner og ved at blande resttråd- og strik fra tekstilindustrien.

”Jeg glæder mig især til at se mit strik i en så historisk, international og ikke mindst mangfoldig sammenhæng. Udover at det naturligvis er en fantastisk ære at være udvalgt, så er det også spændende at have andel i den aktuelle interesse for tekstile værker og kunst, hvor tekstile processer og taktilitet spiller en vigtig rolle. Typisk er det jo ikke ligefrem strik man finder i en kunsthal – det er skønt, hvis jeg kan være med til at skubbe lidt til det,” siger den danske designer om den forestående udstilling.

Mere end 800 kunstnere fra hele verden havde i år ansøgt om at deltage på Forårsudstillingen 2016. Kun 117 blev udvalgt. Iben Høj, der udover at designe tøj, efterhånden også er en erfaren kunstner, har siden 1998 været med på flere strikudstillinger både udlandet og i Danmark, herunder Designmuseum Danmarks permanente modeudstilling ”Mode og Tekstil”.

Værkerne på Forårsudstillingen 2016 er udvalgt af en international jury bestående af blandt andre de danske kunstnere FOS og Molly Haslund.

Forårsudstillingen åbner i aften den 10. marts kl. 19.00.