Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Samsung vil lave sportssko

Fra smartphone til smartsko – Samsung har udviklet sneakers, der skal optimere din træning og styre dig fri for skader.
Fra smartphone til smartsko – Samsung har udviklet sneakers, der skal optimere din træning og styre dig fri for skader.

Når World Mobile Congress starter på mandag i Barcelona, har Samsung et par tekniske es i ærmet, og kommer til at præsentere andet end blot nye telefoner. De står nemlig bag iværksætterne fra Salted Venture, der har udviklet IOFIT – to par smartsko – et par til henholdsvis fitness og løb, og et par til golf.

Ved hjælp af sensorer kan skoene måle ens fysiske udfoldelser – holdning, balance, tyngdepunkter – og sender data direkte til telefonens IOFIT app. Så kan man rette op på positioner og placeringer, der er belastende for kroppen, når man træner, eller forfine ens slag, når man skal slå ud på golfbanen. Har man en personlig træner, vil denne kunne give instruktioner over app’ens videofunktion – uden at være til stede.

Det er her Samsungs sko skal adskille sig fra allerede lignende teknik på markedet – løbeure, fitness-apps og sko med indbyggede chips – ved at komme med forslag til, hvordan man kan forbedre sin træning og ved at inkorporere muligheden for menneskelige kontakt:

”Den eksisterende teknik tracker en masse data, der foreslår, at man kan have problemer, men ikke hvordan, man kan løse dem og undgå skader,” siger Salted Venture CEO, Jacob Cho.

Efter præsentationen på World Mobile Congress i næste uge, håber Samsung og Salted Venture på at have vækket interesse fra de helt store sportsbrands, således at skoene kan sættes i produktion og komme ud til den almindelige forbruger.

LÆS OGSÅ: “Flere modebrands går ind i ’wearable technology’”