Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Telegrammet: Ugen i mode

De store modehuse har stadig problemer med at holde på rygterne om deres designere og især en amerikansk model gjorde sig bemærket med sine fortrin i denne uge.
De store modehuse har stadig problemer med at holde på rygterne om deres designere og især en amerikansk model gjorde sig bemærket med sine fortrin i denne uge.

Rygterne har svirret hele uge – forlader Phoebe Philo Céline, gør hun ikke? På et tidspunkt forlød det, at hun skulle til Alaïa, indtil Azzedine Alaïa gjorde opmærksom på, at han altså ikke skulle nogen steder. Nu har flere medier manet rygtet til jorden igen, efter Céline i et internt notat, har slået fast at Philo ingen steder skal.

Hedi Slimanes exit fra Saint Laurent har buzzet i lang tid. Og hans show i L.A. i denne uge syntes ikke at berolige fans. Det faktum, at samtlige Hollywoodstjerner dukkede op på den røde løber, som var det en filmpremiere de skulle til, får mange til at tro, at det var en slags nu eller aldrig event. Og som The Sartorialist Scott Shuman pointerede, så kom Slimane ud på runwayen og takkede efter showet – det gør han aldrig – så det har også pustet til ilden og indikationerne om, at han takker af for good.

I disse modeugetider er der også ekstra fokus på modeller – New York Times Magazine har, blandt 11 modeller du skal holde øje med under NYFW, danske Sofia Sanoh på listen. En model der fik verden til at spærre øjnene op denne uge, var Gigi Hadid med sin forside for fransk Vogue.

Herhjemme har Pernille Teisbæk lagt bloggen til side, og blandt de nye tiltag hun skal beskæftige sig med, er et samarbejde med det danske accessorybrand Leowulff, hvor Teisbæk skal være ambassadør og kampagnemodel. Smykkedesigner Maria Black er klar med en af hendes klassikere – hun genopliver en halskæde fra sin 2014 David Bowie inspirerede kollektion, Occasional Dream, til ære for den afdøde musiker.