Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

De positive takter fortsætter

Copenhagen Fashion Week fejrer 10 års jubilæum og kan igen i år glæde sig over international interesse fra udenlandsk presse.
Copenhagen Fashion Week fejrer 10 års jubilæum og kan igen i år glæde sig over international interesse fra udenlandsk presse.

<span style="font-size: 12.0pt; font-family: Georgia; color: #333333;”>I morgen skydes Copenhagen Fashion Week i gang. Det sker, når udenrigsminister Kristian Jensen holder åbningstale ved modeugens pressekonference på Københavns Rådhus. Konferencen efterfølges af det officielle åbningsshow med herretøjs-debutanten Tonsure, hvor H.K.H. Kronprinsesse Mary deltager.

Stor optimisme i branchen

Modeugen åbner med positiv stemning i år. Dansk modes omsætning har nemlig aldrig været højere, og det er både eksporten men også hjemmesalget, der bidrager til branchens høje vækst, viser nye tal fra Dansk Mode & Textil.

Adm. direktør i Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week Eva Kruse fortæller:

”2015 har været rekordår for modebranchen. Aldrig har danske modevirksomheder solgt så meget modetøj, hvilket hovedsageligt skyldes, at eksporten igen i år er steget markant – denne gang med 6%. Glædeligt er det, at væksten især kommer fra nogle af de i forvejen vigtige europæiske markeder som Tyskland og England. Men også herhjemme steg salget for første gang siden 2008 med 2%, så alt i alt har jeg store forventninger til, at det er en ekstra god modeuge, vi går i møde.”

Modeugen får flot udenlandsk besøg

I forlængelse med den stigende eksport følger vigtigheden af den internationale presse. Traditionen tro flyver Copenhagen Fashion Week derfor en række internationale pressefolk til byen for at dække modeugen. I år vil man således kunne spotte redaktører fra flere Vogue- og ELLE-redaktioner samt medier som Dazed, Women’s Wear Daily og High Snobiety sidde på forreste række til modeugens shows.

Endelig er der de udenlandske mærker på podiet. Den tyske modedarling Lala Berlin, der satser stort på det danske marked lige nu, er tilbage for anden gang med show, og ligeså er ”Fashion Hong Kong”, der præsenterer det bedste af Hong Kong mode med designerne Doris Kath Chan, Lulu Cheung samt Kenax Leung.