Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

La Glace a la Jesper Høvring

Det københavnske konditori La Glace har lagt vindue til otte ud af 10 modeuger, og denne gang er ingen undtagelse.
Det københavnske konditori La Glace har lagt vindue til otte ud af 10 modeuger, og denne gang er ingen undtagelse.

For ottende år i træk indgår La Glace et samarbejde med en dansk designer, om at kreere en designkage. Dermed markerer de begivenheden Copenhagen Fashion Week og Copenhagen Fashion Festival.

”Det er indehaver Marianne Stagetorn Kolos der i sin tid kom på idéen. Konditori og modebranchen ligger jo tæt op af hinanden, forstået på den måde, at begge er kreative brancher. Det er altid interessant, da vi skal arbejde ud fra designerens udtryk og genskabe det, og det er en god udfordring for os selv,” siger chefkonditor Lars Juul til Fashion Forum.

Denne sæson, som for konditoriet er nr. 16 i rækken af designsamarbejder, har La Glace allieret sig med designeren Jesper Høvring. Han udstiller under modeugen et udvalg af hans kjoler i konditoriet, som Lars Juul er blevet inspireret af. Tidligere har blandt andre Mads Nørgaard, Malene Birger, Ole Yde, Astrid Andersen, Rikke Mai og Charlotte Lynggard været med i samarbejdet. Copenhagen Fashion Week var fra start vilde med ideen, fortæller udviklingsdirektør Anne Christine Persson.

”La Glaces tiltag er et perfekt eksempel på lokale kræfter fra en anden type branche, der støtter op om modeugen, med det de kan. En anderledes ide, som nu er blevet en tradition, og den er altid et tilløbsstykke.”

LÆS OGSÅ: “Modefestivalen står for døren”

”Allerede efter de første sæsoner begyndte flere designere at kontakte os for at lave samarbejdet, og vi har haft en god kombination af nye designere, så vel som de eksklusive som eksempelvis Jesper Høvring denne sæson,” fortæller han og fortsætter:

”Fremadrettet står vi dog overfor lidt af en udfordring, da vi nu har fire store vinduer der skal udsmykkes, og førhen kun havde et. Så det bliver spændende at se, hvordan vi løser det.”

Konditorkreationen kan ses fra den 29. januar til slut februar hos La Glace, hvor man kan købe fashionable macaroons, der er lavet i samarbejde med Jesper Høvring.

Astrid Andersen

astrid andersen

Malene Birger

malene birger

Ole Yde

ole yde

Mads Nørgaard

mads nørgaard

Rikke Mai

rikke mai