Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Modefestivalen står for døren

Copenhagen Fashion Festival indtager de københavnske gader, museer og butikker fra den 3. til den 7. februar.
Copenhagen Fashion Festival indtager de københavnske gader, museer og butikker fra den 3. til den 7. februar.

Med events hvor alle – hvad end du er i branchen eller blot interesserer dig for mode – kan være med, er Copenhagen Fashion Festival klar til endnu en modeuge. Her giver Fashion Forum et overblik over programmet, og hvor man kan tilmelde sig de mange gratis arrangementer.

Museum skyder festivalen igang

Det bliver Designmuseum Danmark, der officielt skyder Copenhagen Fashion Festival i gang. Det sker onsdag den 3. februar med en sand fejring af moden, når museet først inviterer til særomvisning på deres permanente udstilling ’Mode & Tekstil’ efterfulgt af en paneldebat om emnet ”Mode på museum”. Aftenen rundes af med dokumentaren Fashion Revisited, der vises i samarbejde med DR K. Debat og filmvisning er gratis. Følg med for tilmelding her.

Magasin – hjertet af Copenhagen Fashion Festival

Under Copenhagen Fashion Festival åbner Magasin Kgs. Nytorv dørene op til et funklende modeunivers, der vil danne centrum for flere af festivalens tilbagevendende arrangementer, nemlig Fashion Talks og Fashion Cinema.

Begge finder sted i Kong Hans Salen og på programmet er blandt andet paneldebatter med nogle af dansk modes helt centrale aktører, og DR Ks særvisninger af de anmelderroste dokumentarer Trend Beacons og Fresh Dressed. Det er gratis at deltage i både Fashion Talks og Fashion Cinema, men tilmelding er nødvendig. Følg med her.

Modeshow for alle

Under modeugen er showsene på Rådhuset for dem, der arbejder i branchen. Men det har onlinegiganten Zalando tænkt sig at lave om på, når de fredag den 5. februar kl. 20.00 inviterer alle modeinteresserede til kæmpe modeshow på Københavns Rådhus, hvor Christiane Schaumburg-Müller vil guide gennem de forårs -og sommertendenser, der bliver vist på catwalken. Showet er gratis, men tilmelding er nødvendig – se, hvordan her.

Fransk modeikon gæster København

Det franske stilikon Caroline de Maigret har været på alles læber, siden hun udkom med bogen ”How to Be Parisian Wherever You Are”. Bogen udkommer nu også på dansk, og i den anledning har Den Franske Ambassade inviteret den chikke pariserinde til København. Her vil hun fredag den 5. februar kl. 17.00 i en samtale med Ellen Hillingsø på Den Sorte Diamant snakke om emner som karriere, feminisme samt selvfølgelig også om bogen. Se, hvordan du kommer med her.

Eksklusiv visning af The Model

Copenhagen Fashion Festival har fået den unikke mulighed for at invitere til pre-visning af Mads Matthiesens nye film The Model. Filmen, der har danske Maria Palm i hovedrollen, handler om den unge model Emma, der kæmper for det store gennembrud i den parisiske modeverden. The Model vises onsdag den 3. februar kl. 18.15 i Palads. Se, hvordan du køber billet her.

Modeudstilling med fremtidens designere

Hvad sker der, når et etableret modehus møder unge, talentfulde designstuderende? Det kan du opleve med modeudstillingen ”The Fashion Designers of Tomorrow” på Hotel Skt. Petri, hvor 11 studerende fra Kunstakademiets Designskole har kreeret alt fra herretøj, sportstøj, denim samt dametøj for Designers Remix.

Se resten af programmet, der traditionen tro også byder på A Pair skoshow samt La Glace kage kreeret af Jesper Høvring, på www.copenhagenfashionfestival.com.