Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Eva & Claudi samarbejder med kultdesignerduo

Til februar på CIFF præsenterer Aarhus-mærket en strikkollektion udviklet i samarbejde med norske Arne & Carlos.
Til februar på CIFF præsenterer Aarhus-mærket en strikkollektion udviklet i samarbejde med norske Arne & Carlos.

Det Risskov-baserede modemærke Eva & Claudi indleder dette forår et samarbejde med de norske strikeksperter Arne Nerjordet og Carlos Zachrison, der har opnået noget nær kultstatus efter samarbejder med blandt andre japanske Comme des Garçons og salg hos danske Henrik Vibskov.

Chefdesigner for Eva & Claudi Morten Underbjerg, der tiltrådte i juli 2014, fortæller til FashionForum:

”Tilbage i 2010 besøgte jeg Dover Street Market i London, hvor Arne og Carlos havde lavet et samarbejde med Comme des Garçons . De styles har jeg aldrig glemt. Så da muligheden bød sig, fløj jeg til Norge i januar for at mødes med dem. Vi havde en hyggelig dag, hvor vi brainstormede på samarbejdet. De var så glade for, at vi turde bruge så stærke farver.”

Strikkens norske mestre

Kollektionen består af seks styles i lambswool og præsenteres på CIFF i februar. Den forventes at ramme butikkerne til august 2016, og Morten Underbjerg glæder sig:

“Jeg har enormt stor respekt for Arne og Carlos. De har virkelig formået at skabe sig en niche, hvor de er de absolutte eksperter. For Eva & Claudi er det altid vigtigt at søge ny printinspiration, og dem, der kender lidt til os, ved, at cardigans er en absolut kernestyle i vores kollektioner.  Da muligheden bød sig for at samarbejde med strikkens norske mestre, slog vi selvfølgelig til!”

Strikkede kugler

Foruden samarbejder med en række internationale prestigemærker har Arne & Carlos, som duoen kalder sig, også udgivet en række strikbøger – senest en bog med opskrifter på strikkede julekugler. Hertil udvikler de også garner i samarbejde med producenter som Rowan, Shachenmayr og Regia.

”Arne og Carlos har jo praktisk talt opnået en slags strikkekult-status. Og så er det jo heller ikke tosset at blive slået i hartkorn med Comme des Garçons , som Arne og Carlos tidligere har samarbejdet med. Selvfølgelig skal vi samarbejde med de bedste og de sjoveste. Hos Eva & Claudi betyder glæden og humoren så meget, og det er dejligt, når det kommer til udstyk på forskellige måder,” slutter Morten Underbjerg.