Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Svensk projekt vinder bæredygtighedspris

Et projekt til at nedbringe forbruget af vand, energi og kemikalier på tekstilfabrikker i Indien, Kina, Bangladeesh og Tyrkiet har vundet svensk bæredygtighedspris.
Et projekt til at nedbringe forbruget af vand, energi og kemikalier på tekstilfabrikker i Indien, Kina, Bangladeesh og Tyrkiet har vundet svensk bæredygtighedspris.

Initiativet Sustainable Water Resources (SWAR) har vundet det svenske modebranchefagblad Habits bæredygtighedspris for sin indflydelse på at effektivisere forbruget af vand, energi og kemikalier på fabrikker. Det skriver Stockholm International Water Institute (SIWI) i en pressemeddelelse.

SWAR-fabrikker sparede syv procent af deres samlede årlige vandforbrug, svarende til 360 millioner liter. Dette svarer til det daglige behov for mere end 3,5 millioner mennesker.

Gennem sit modernetværk, Sverige Textile Water Initiative, har pilotprogrammet på blot to år fået implementeret tiltagene på 120 fabrikker i Indien, Kina, Bangladesh, Tyrkiet og Etiopien, der samlet set leverer til 20 store svenske tøjmærker.

LÆS OGSÅ: ”Britisk tøjindustri nærmer sig bæredygtige mål”

”Vand og energi er de vigtigste ressourcer for vores forretning. Derfor var vores største grund til at slutte sig til SWAR vand- og energibesparelser. Bortset fra den kulturelle forandring på fabrikken har resultaterne fra SWAR også hjulpet os til at fortsætte vores vand- og energibesparende aktiviteter,” udtaler Anuj Batra fra den indiske fabrik Bee K Bee Print, der deltager i programmet.

Initiativet fra SWAR sætter værdien af vand i centrum for ressourceeffektivitet og bæredygtig løsningsudvikling. Det er et markedsorienteret tilgang, der har til formål at skabe efterspørgsel på bæredygtig vandanvendelse i produktionen baseret på risikoreduktion, og samtidigt skabe leveringsløsninger til at dække efterspørgslen.

LÆS OGSÅ: ”Inditex fremlægger plan for bæredygtighed i Kina”

SWAR er et fælles initiativ mellem Stockholm International Water Institute (SIWI), Swedish International Development Agency (Sida), de svenske modemærker Indiska, KappAhl og Lindex, deres indiske leverandører og underleverandører.