Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Bred enighed om datoer for kommende modeuger

Datoerne for de næste tre modeuger ligger fast. Det sker som følge af en bred enighed i branchen.
Datoerne for de næste tre modeuger ligger fast. Det sker som følge af en bred enighed i branchen.

“BRANCHEMEDDELELSE:

Bred enighed omkring Copenhagen Fashion Week

Vi er glade for at kunne præsentere terminerne for de tre næste modeuger. Begge messer (CIFF og Revolver) samt alle tre organisationer (Wear, DM&T og DAFI) er efter mange overvejelser, samtaler og undersøgelser kommet frem til en løsning, som vi på både kortere og længere sigt er overbeviste om, vil gavne modeugens fortsatte udvikling. Responsen fra deltagende parter har vist, at fokus bør være på, at modeugens aktiviteter ligger på de samme dage.

Vores altoverskyggende formål har været at skabe den mest slagkraftige, effektive og optimale platform, som hovedfokus på indkøbere kan servicere og tiltrække flest muligt relevante af dem samt pressefolk. Skandinaviske såvel som internationale. Vi har taget opgaven med at tilrettelægge de optimale modeuge datoer meget seriøst, og det har været en fælles ambition for samtlige aktører bag modeugen at samle alle omkring de samme ugedage, onsdag, torsdag og fredag.

Datoerne for de næste tre modeuger ligger således:

Uge 5 2016 – onsdag den 3. februar – fredag den 5. februar
Uge 32 2016 – onsdag den 10. august – fredag den 12. august
Uge 5 2017 – onsdag den 1. februar – fredag den 3. februar

Ligeledes har det især været os alle magtpåliggende at lytte til budskabet omkring problematikken med de små detailhandlende i Skandinavien. Her har en række brands gjort opmærksom på, at disse butikker har svært ved at komme til København på hverdage. For bedst muligt at imødekomme ønsket om alle skandinaviske butikker samles og bruger messerne i København, er der i øjeblikket dialog med en række af de omfattede brands, der skal sikre initiativer, der tilgodeser og tilfredsstiller dette ønske. Der vil derfor for den kommende messe i februar blive holdt åbent i CIFF Showrooms lørdag den 6. og søndag den 7. februar i forlængelse af CIFF messen.

Vi har lyttet, indhentet viden fra medlemmer, udstillere og indkøbere. Det er udfordrende at imødekomme alles ønsker, men majoriteten skønner en modeuge afviklet onsdag, torsdag og fredag som den mest optimale løsning. Der vil naturligvis være aktiviteter både før og efter disse dage – men på disse tre dage er modeugen samlet.

Det vigtigste argument for hverdagene er at sikre det professionelle rum for handelsplatformen på messen.

Det er umådeligt positivt, at der nu støttes bredest muligt op om CFW. Det er den første og meget essentielle forudsætning for modeugens fremtidige styrkede platform.

Mange hilsner

CIFF, Dansk Mode & Textil, Wear og Danish Fashion Institute”