Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Tatiana Andersen Camre vil gå gennem ild og vand

Mentorerne bag Dansk Design - Magasin Prisen: Julie Fagerholt fremhæver, at hendes designer, Tatiana Andersen Camre, har en personlighed, der skinner igennem i hendes kollektion.
Mentorerne bag Dansk Design - Magasin Prisen: Julie Fagerholt fremhæver, at hendes designer, Tatiana Andersen Camre, har en personlighed, der skinner igennem i hendes kollektion.

Fire unge designtalenter kæmper om Dansk Design Talent – Magasin Prisen, der uddeles den 22. oktober. I den forbindelse bringer Fashion Forum interviews med de fire brancheprofiler, der hver især rådgiver en af de fire modestjernedrys i et tæt samspil. Mentorerne bliver spurgt ind til forskellige aspekter af talenternes potentiale og vurderingen af den talentmasse af danske designere.

En af de fire talenter er Tatiana Andersen Camre, der lancerede sit brand T.A.C i 2013, og hun debuterede med sit første show til Copenhagen Fashion Week SS16. Hendes mentor er designer Julie Fagerholt, der siden 1998 har stået bag mærket Heartmade.

Hvad ser du som din egen designers styrke kreativt?

”Hendes styrker ser jeg i hendes kæmpe personlighed, som skinner igennem i hendes design. Hun har en passion og en nerve, som er vigtigt i et designudtryk. Der er mange om buddet, så det er spændende, når en designer har en personlighed, som hun har,” siger Julie Fagerholt.

Hvad ville du gerne selv have vidst, da du var på samme stadie i din modekarriere?

“Jeg ville nok gerne have haft et større kendskab til den administrative side til det at være designer, for så kunne jeg måske have været mere selektiv. Omvendt havde jeg måske givet op på forhånd, hvis jeg havde vidst, hvor meget det egentligt fylder i hverdagen,” siger Julie Fagerholt.

Hvad kan du bidrage med forretningsmæssigt til dit talent?

”Jeg fornemmer, at jeg kan bidrage med min erfaring efter tyve år i branchen. Jeg har en anden ro, fordi jeg har været meget igennem og fået mange tæsk, så jeg sidder inde med viden om, hvordan man overlever i branchen. Hun kan læne sig op af mig, og jeg sidder inde med et netværk, som jeg trækker på, når hun er klar til at gå videre,” siger Julie Fagerholt.

Hvad ser du som din egen designers styrke forretningsmæssigt?

”Hun har et passioneret budskab og er dedikeret, hvilket gør, at hun vil kæmpe med næb og kløer, fordi hun brænder så meget for det. Det er vigtigt inden for modebranchen, hvor man virkelig skal ville det, hvis man vil fremad. Hun virker til at ville gå gennem ild og vand, og hun har noget på hjerte, fordi hun virkeligt vil,” siger Julie Fagerholt.

Hvordan vurderer du den danske talentmasse generelt lige nu?

”Jeg synes, at vi har nogle dygtige og fantastiske talenter derude. Jeg kan dog godt være bange for, at de rent økonomisk får det svært, så jeg håber, at der er nogle forretningsfolk eller andre, som vil investere i dem, fordi det er et svært marked. Mit råd vil være, at dygtige talenter skal finde en administrativ medarbejder eller sparringspartner, for ellers ender designeren måske med at være en administrativ designer, og det er synd,” siger Julie Fagerholt.

Ud over en bredt sammensat fagjury, spiller de potentielle forbrugeres stemmer også en rolle i afgørelsen om, hvem der skal have checken på 500.000 kroner med hjem. Og publikumsafstemningen er nu åben.

De andre tre nominerede i Dansk Design Talent – Magasin Prisen er Maikel Tawadros, Nicholas Nybro og Tonsure.

LÆS OGSÅ: “Stem til Dansk Design Talent – Magasin Prisen”

De nominerede listes som udgangspunkt i alfabetisk orden på Fashion Forum.