Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge, Udland

Australien Fashion Week satser på resort kollektion

I et forsøg på at gøre Sydney til en mere global modeby ændres dato for den årlige Mercedes-Benz Fashion Week Australian, og samtidig fokuseres der på resort kollektioner.
I et forsøg på at gøre Sydney til en mere global modeby ændres dato for den årlige Mercedes-Benz Fashion Week Australian, og samtidig fokuseres der på resort kollektioner.

IMG har meddelt, at den australske modeuge i Sydney fremover vil foregå i maj måned, i stedet for april. Det sker i et forsøg på at gøre Australien Fashion Week til en global destination, og som en fordel for australsk mode. Det skriver Fashion United.

“Resort kollektioner er unikke, da det er den eneste sæson, hvor indkøbere fra den nordlige og sydlige halvkugle arbejder med den samme kalender. Med støtte fra modebranchen, ser vi frem til at lancere Mercedes-Benz Fashion Week Australian som verdens første resort begivenhed i maj 2016,” siger Catherine Bennett, administrerende direktør for IMG fashion events.

LÆS OGSÅ: “London lancerer ny modeuge for præ-kollektionerne”

Mange australske designere der satser internationalt, laver kollektioner til den sydlige og nordlige halvkugle samlinger samtidigt, hvilket resulterer i op til fem sæsonbestemte kollektioner hvert år.

“April har været for sent at satse på efterår og vinter kollektioner, og for tidligt at præsentere resorts. Ændringen i datoerne vil derfor give mulighed for at lancere vores resort kollektioner i Sydney i begyndelsen af det globale salgsvindue til af disse kollektioner”, siger Dion Lee, australsk designer.

LÆS OGSÅ: “Agentur: Dansk mode i høj kurs i Australien”

Sydney har været hjemsted for den australske modeuge de sidste 20 år, og denne nye strategiske vision sker i håbet om at sikre resort kollektioner i den bredere modebranchen. Mercedes-Benz Fashion Week Australien vil finde sted i Sydney fra 15. maj til 21.maj  2016.

Kilde: Fashion United