Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

VIA-studerende i kinesisk designsamarbejde

To studerende fra VIA Design i Herning har indgået et samabejde med kinesiske studerende om en børnetøjskollektion som del af Denmark Week i Chengdu.
To studerende fra VIA Design i Herning har indgået et samabejde med kinesiske studerende om en børnetøjskollektion som del af Denmark Week i Chengdu.

I den kinesiske by Chengdu blev der i september for tredje gang afholdt Denmark Week, en uge hvor samarbejdet og forståelsen mellem Danmark og Kina bliver styrket. Det sker i samarbejde VIA University College.

”Der blev afholdt en del workshops for at fremvise danskhed. Især i Chengdu er de helt oppe at køre over Danmark og alt hvad der er dansk. De er meget interesserede i forhold til tøj og mode,” fortæller Maria Eichmeier Sørensen, kommunikationsmedarbejder på VIA University College til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: “Kinesiske turister køber luksusvarer i Danmark for at få status”

I år valgte man at lave et eksperimenterende projekt blandt danske- og kinesiske designstuderende, hvor to professionsbachelorstuderende fra VIA Design tog til Chengdu i en uge. I fællesskab skulle de designe en børnetøjskollektion, hvor de hjemmefra havde forberedt en del.

LÆS OGSÅ: “Ecco runder i år butik nummer 1.000 i Kina”

”Det fungerede ret godt, at vi havde planlagt det meste hjemmefra. Da vi var i Kina, tog vi så på stofmarked sammen med de kinesiske studerende, og de hjalp med at klippe og sy pomponer i studiet, hvor vi arbejdede. De virkede glade for det, vi havde forberedt, og de var enormt hjælpsomme,” forklarer Chantal Bech, der sammen med Simone Jensen er en af de to piger fra VIA Design, som var afsted.

Tøjkollektionen blev fremvist på et modeshow i den femtestørste by i Kina. Der fremviste kinesiske børn tøjet som de danske og kinesiske studerende havde arbejdet på under Denmark Week.