Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Bytte-koncept rejser landet rundt

For at sætte fokus på, at bæredygtighed ikke alene er et storbyfænomen, besøger Omstillingsstafetten 12 byer med et byttemarked.
For at sætte fokus på, at bæredygtighed ikke alene er et storbyfænomen, besøger Omstillingsstafetten 12 byer med et byttemarked.

Fænomenet med at aflevere noget, man ikke længere har brug for, og så i stedet måske tage noget andet brugt med hjem, kender vi allerede fra modebranchen, hvor det årlige tøjbyttemarked sætter Rådhuspladsen i København på den anden nede, når der byttes tonsvis af tøj.

LÆS OGSÅ: “Rekord: 2020 mennesker byttede 6,4 tons tøj”

Men også mange udenfor modebranchen går op i bæredygtighed. Omstillings Nu, der er er et netværk og en projektplatfore, som arbejder på at skabe en bæredygtig omstilling af vores samfund, tager nu til 12 byer med en omstillingsstafet – det vil sige et mobilt byttemarked. Det gør de for at få endnu flere til at tage bæredygtighedstanken til sig.

LÆS OGSÅ: “Overskudstøj fra bytte-event går til asylcenter”

Bæredygtighed og grøn levevis er nemlig ikke noget, der kun skal ske i de store byer. Hvis man skal gøre noget ved klimaet, så gælder det om at komme i gang alle steder, siger Inge-Lise Hougaard koordinator i netværket Omstilling Nu, som arrangerer stafetten til DR Midt & Vest.

Du kan læse mere om Omstilling Nu ved at klikke her.

Kilde: DR.dk