Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Designskoler afventer dimensionerings afklaring

Forslaget om lukning af designlinjen på Kunstakademiets Designskole i København er endnu uvist, grundet regerings,- og ministerskift.
Forslaget om lukning af designlinjen på Kunstakademiets Designskole i København er endnu uvist, grundet regerings,- og ministerskift.

I forået udgav Uddannelses- og forskningsministeriet rapporten ”Anbefalinger til fremtiden for arkitektur og design”. I den anbefaledes der blandt andet, at Beklædningsuddannelsen på Kunstakademiets Designskole skulle lukkes og forflyttes til Designskolen i Kolding.

Grunden var at nedbringe ledigheden, da der, i følge Udvalget for fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelser, bliver uddannet for mange designere i forhold til efterspørgslen på arbejdsmarkedet.

Eftersom der, siden udvalgets anbefalinger er sket et regerings-, og ministerskift, er det endnu uvist, hvad den endelige beslutninger bliver.

LÆS OGSÅ: “Designere reagerer på mulig KADK-flytning”

På Designskolen Kolding har man undersøgt hvad der kunne forbedres, og styrker nu kompentencer indenfor digitalisering, forretningsforståelse og kommunikation. De har opfordret ministeren til at lade disse tiltag virke, i stedet for at dimensionere uddannelsen yderligere.

“Frem for at mindske udbuddet af designere, er det min klare opfordring, at vi sætter alt ind på at øge efterspørgslen efter designere. Altså at bruge design som løftestang til national vækst og bedre bundlinje i de enkelte virksomheder,” skriver Elsebeth Gerner Nielsen, Rektor for Design Skolen Kolding til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: “Designstuderende i protestaktion ved Elle Style Awards”

Den nye finanslov bliver offentliggjort i slutningen af september, og da menes at kunne forvente en afgørelse på forslaget.

“Uddannelses,- og Forskningsminster Esben Lunde Larsen, i tilknytning til det finanslovsforslag, som fremlægges i slutningen af denne måned, vil udmelde en proces for opfølgning på anbefalinger fra udvalget. Det indgår ikke i Kunstudvalgets anbefalinger at lukke skoler og institutter,” oplyser Uddannelses, – og Forskningsministeriet til Fashion Forum.

Til Elle Style Award, tidligere på året, lavede designstuderende fra Kunstakademiets Designskole i København en fredelig demonstration mod dimensioneringsforslaget. De mener blandt andet at det ville være et tab for den danske modebranche, hvis København som modeby ikke har en modeuddannelse.

Udvalget for Fremtidssikring af Videregående Kunstneriske Uddannelsers rapport kan læses her