Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Kalender

Kunstakademiet viser designspirer frem i London

På designfagmessen Tent London under London Design Festival viser studerende og nyuddannede fra Kunstakademiets Designskole 27 udvalgte projekter frem.
På designfagmessen Tent London under London Design Festival viser studerende og nyuddannede fra Kunstakademiets Designskole 27 udvalgte projekter frem.

Under titlen NØW! kan besøgende på designfagmessen Tent London opleve 27 udvalgte projekter fra studerende og nyuddannede designere fra Kunstakademiets Designskole på KADK.

Mange af projekterne er allerede i produktion, mens nogle har vundet priser. Derfor glæder designskolen sig til at fremvise NØW!, der allerede er blevet vist på Milanomessen Il Salone tilbage i april 2015.

LÆS OGSÅ: ”Dansk designtalent skaber mode til internationale kunstudstillinger”

”Vi oplever massiv international interesse. Udstillingen var et stort tilløbsstykke i Milano og nu håber vi på at vække samme interesse i London. Dansk eksport går fremragende – og derfor mærker vi stor interesse for, hvad de danske kunstneriske uddannelser har at byde på,” siger Lene Dammand Lund, rektor på Kunstakademiets Designskole i en pressemeddelelse.

Computerspil, børneproteser og codesign

Udstillingen viser blandt andet prisvindende spildesign, proteser til børn og en rullestol, der kan monteres ski på – designet til den danske Sitski OL-atlet Ulrik Nyvold. Der vises mode, industriel design mod vandspild, og codesign der skaber borgerinddragelse i udsatte sociale miljøer.

De studerende på KADK arbejder med de tre vidensformer praksis, kunst og videnskab. Det før dem ifølge Lene Dammand Lund i stand til at arbejde med mere end nu-løsninger, men med løsninger, der forholder sig til brugere, til omgivelserne, til ressourcer og til fremtiden.

LÆS OGSÅ: ”Tag en lederuddannelse i bæredygtig mode”

”Vi har 260 års unik historie, som udlandet spærrer øjnene op over for, men i London handler det om, hvad der rør sig her og nu i uddannelserne blandt vores nyuddannede, i vores erhvervssamarbejder og helt ude på studiebordene,” siger rektoren.

Udstillingen NØW! kan opleves på Old Truman Brewery i Hanbury Street i London fra den 24. til den 27. september 2015.