Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kopenhagen Fur åbner nyt forskningscenter om mink

Sammen med Københavns Universitet skaber pelsgiganten forskningsenheden CPH Mink, hvor videnskabsfolk og erhvervsliv skal udnytte hinandens viden.
Sammen med Københavns Universitet skaber pelsgiganten forskningsenheden CPH Mink, hvor videnskabsfolk og erhvervsliv skal udnytte hinandens viden.

Det bliver i regi af Det Sundhedsvidenskabelig Fakultet, at Kopenhagen Fur får sit eget center for forskning i mink. Virksomheden og Københavns Universitet er gået sammen om forskningscenteret, der skal være med til at skabe kvalificeret viden om minkavl i Danmark.

”Danmark er jo verdensledende, og der synes vi jo som Københavns Universitet, at det er meget naturligt, at vi bidrager med den viden og de muligheder, vi kan give erhvervet,” siger Ulla Wewer, dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: ”Kopenhagen Fur øger kvalitetssikringen”

Samarbejdet skal udmunde i, at erhvervslivet og forskningsverdenen kan veksle på hinandens erfaringer, viden og kompetencer, hvor sidstnævnte får adgang til mange års erfaring, viden og mulighed for feltbesøg.

”Vores primære mål inden for Kopenhagen Fur og de danske pelsdyravlere det er anvendelsesorienteret forskning for at sikre, at den forskning, der bliver lavet, kommer de danske pelsdyrsavlere til gavn i den sidste ende,” siger Peter Foged Larsen, forsknings- og rådgivningschef hos Kopenhagen Fur.

Det er blandt andet øget forskning inden for minkavl, produktion, bæredygtighed inden for minkavl og sygdom hos mink i Danmark, som centret skal fokusere på, skriver Kopenhagen Fur.

Kilde: Kopenhagen Fur