Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Yves Saint Laurent på auktion i København

En række personlige ejendele af den legendariske designer kommer på international auktion hos Bruun Rasmussen senere på måneden.
En række personlige ejendele af den legendariske designer kommer på international auktion hos Bruun Rasmussen senere på måneden.

Nu kommer den afdøde designer Yves Saint Laurents ejendele på auktion. En eksklusiv samling af skitser, collager, signerede bøger, fotografier og smykker kommer på auktion hos auktionshuset Bruun Rasmussen.

I 1957 blev Yves Saint Laurent i en alder af blot 21 år chefdesigner hos Dior i Paris. Han åbnede tre år efter sit mærke i eget navn. Han døde i 2008 i en alder af 71 år.

LÆS OGSÅ: ”Saint Laurent skaber en linje uden for kategori”

”Det var et helt enestående talent og evnen til at forene flere forskellige kunstarter i sine kreationer, der bragte Saint Laurent til tops i modeverdenen. I den unikke samling af modeskaberens skitser, collager, signerede bøger, fotografier og smykker får man et særligt indblik i hans sprudlende kreativitet – både som designer, forfatter og kunstner. Samlingen stammer fra en tidligere fotomodel, der var ven af Saint Laurent. Hun fik alle genstandene af ham i løbet af 1980erne og 1990erne,” skriver Lærke Bøgh, bogekspert hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i en pressemeddelelse.

Den internationale auktion finder sted onsdag den 23. september hos Bruun Rasmussen på Bredgade i København.

Der er de senere år blevet produceret hele tre film om den ikoniske designer. Den første i rækken var dokumentaren ’YSL: L’amour four’, og siden kom spillefilmen ’Yves Saint Laurent’. Den seneste er den biografaktuelle ’Saint Laurent’.