Nu kommer den afdøde designer Yves Saint Laurents ejendele på auktion. En eksklusiv samling af skitser, collager, signerede bøger, fotografier og smykker kommer på auktion hos auktionshuset Bruun Rasmussen.

I 1957 blev Yves Saint Laurent i en alder af blot 21 år chefdesigner hos Dior i Paris. Han åbnede tre år efter sit mærke i eget navn. Han døde i 2008 i en alder af 71 år.

LÆS OGSÅ: ”Saint Laurent skaber en linje uden for kategori”

”Det var et helt enestående talent og evnen til at forene flere forskellige kunstarter i sine kreationer, der bragte Saint Laurent til tops i modeverdenen. I den unikke samling af modeskaberens skitser, collager, signerede bøger, fotografier og smykker får man et særligt indblik i hans sprudlende kreativitet – både som designer, forfatter og kunstner. Samlingen stammer fra en tidligere fotomodel, der var ven af Saint Laurent. Hun fik alle genstandene af ham i løbet af 1980erne og 1990erne,” skriver Lærke Bøgh, bogekspert hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i en pressemeddelelse.

Den internationale auktion finder sted onsdag den 23. september hos Bruun Rasmussen på Bredgade i København.

Der er de senere år blevet produceret hele tre film om den ikoniske designer. Den første i rækken var dokumentaren ’YSL: L’amour four’, og siden kom spillefilmen ’Yves Saint Laurent’. Den seneste er den biografaktuelle ’Saint Laurent’.