Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Underviser giver gode råd til designstuderende

Royal College of Art er i år blevet kåret som verdens bedste designskole i Business of Fashions Global Fashion School Rankings 2015. Underviseren Zowie Broach giver seks råd til alle designstuderende.
Royal College of Art er i år blevet kåret som verdens bedste designskole i Business of Fashions Global Fashion School Rankings 2015. Underviseren Zowie Broach giver seks råd til alle designstuderende.

Ved et modeforum arrangeret af Dazed indtog underviser Zowie Broach fra Royal College of Arts (RCA) scenen. Her fortalte hun, hvordan hun mener, studerende skal se på uddannelsen og livet efter deres skoletid. Det skriver Dazed Digital.

LÆS OGSÅ: ”Ny designhøjskole sætter fokus på fremtidens design”

Her er Zowie Broach bedste råd til de studerende:

 • Find din stamme og stemme
  ”Jeg tror, essensen af at være en god designer er, at du skal forstå, hvordan dit tøj relaterer til personen og stammen, og hvem din stamme er, og hvad du vil gøre og sige,” siger Zowie Broach.
  Hun fortæller, at mode både handler om mennesker, seksualitet og erotik, politik og følelser samt at føle sig cool eller føle sig slidt.
 • Vær uregelmæssig
  ”Jeg synes, det er virkelig vigtigt at huske, at mode ikke kun handler om rige mennesker. Det kommer til at blive virkelig vigtigt at finde nye veje.” siger Zowie Broach.
  Hun siger i samme vending, at der selvfølgelig er nogle studerende, der gerne vil være en del af den rige og kommercielle verden, og det skal det også være plads til. Men det understreges, at hvis der ikke er nogle, som er lidt uregelmæssige og utilregnelige i deres tilgang til moden, vil alt tøj ligne kopier af hinanden.
 • Mode handler om kultur – ikke om berømmelse
  ”Hvis du er inde i mode, er det egentlig ligegyldigt, hvad du laver. Du er i det, fordi du elsker forandringer, fordi du er nysgerrig, og fordi du ser ting anderledes,” siger Zowie Broach.
  Hun fortæller, at hun bliver frustreret, når hun ser mode blive opfattet som en slags uholdbart smide-væk ting for de kendte.
 • Brug din uddannelse til udforskning
  Zowie Broach pointerer, at de studerende skal afprøve alle de tekniske måder at fremstille tøj på, afprøve alle mønstre og prøve at kreere alle de forskellige beklædningsdele, sådan at de studerende ikke sidder fast i et bestemt udtryk, når de er færdiguddannede.
  ”De studerende vil ende med at lave præcis det samme, som de allerede har lavet og allerede kender, og det er ikke godt nok for mig, og det vil ikke være godt for jer,” siger Zowie Broach.
 • Tag det i dit eget tempo
  ”Er det okay, at du skal lave 12 kollektioner om året? Er det muligt? Det er muligt, hvis du er Karl Lagerfeld, men du er ikke Karl,” siger Zowie Broach.
  Hun mener, at man fra start ikke skal skynde på sig selv. Hun statuerer et eksempel, hvor hun fortæller, at de nyuddannede designere skal koncentrere sig om måske 12 stykker tøj i stedet for 12 kollektioner.
 • Tænk ikke på at du skal være designer
  ”Jeg synes, at uddannelse tillader mennesker at føle frihed omkring deres styrker og deres egen selvtillid. Så hvis du tænker ’modedesigner’ og måske lige er blevet færdig med din bacheloruddannelse, er det okay at skifte mening og have lyst til at være kreativ direktør,” siger Zowie Broch.
  Hun understreger, at man som menneske og studerende skal forstå sine styrker. Man skal selvfølgelig kende modens historie, men den lærer man på sin uddannelse. I modeverdenen er der mange andre muligheder end blot designer.

Kilde: Dazed Digital