Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Udland

Zalando aflyser den næste Bread & Butter messe

Der bliver ingen traditionel messe i Berlin i januar, fordi messeområdet skal bruges til at huse flygtninge. I stedet for laver Bread & Butter-investor Zalando et velgørenhedsarrangement.
Der bliver ingen traditionel messe i Berlin i januar, fordi messeområdet skal bruges til at huse flygtninge. I stedet for laver Bread & Butter-investor Zalando et velgørenhedsarrangement.

Den tyske onlineforhandler Zalando, der er investor i Berlin-messen Bread & Butter, har besluttet sig for at aflyse den kommende modemesse i januar.

Det skyldes den store mængde af flygtninge, der kommer til Europa, og derfor vil Zalando i stedet for bruge messeområdet ved den gamle lufthavn Tempelhof i Berlin til at huse flygtninge.

”I lyset af de seneste begivenheder har vi besluttet at give vores bidrag og blive involveret ved at ændre konceptet af den kommende Bread & Butter begivenhed i januar og gøre det til et velgørenhedsarrangement,” skriver Zalando i en officiel udtalelse.

LÆS OGSÅ: ”Zalando på som investor i Bread & Butter”

Zalando reddede messen Bread & Butter fra insolvens tilbage i juni, da selskabet trådte til som investor. Zalando pointerer i deres udtalelse, at Bread & Butter ikke lukker, men den nuværende forværring af flygtningesituationen i Europa gør, at den næste messe bliver anderledes.

”Holdet bag Bread & Butter vil arbejde med dette nye koncept i samarbejde med partnere og mærker, og vi vil give yderligere detaljer, så snart det nye koncept er bedre defineret,” skriver Zalando i udtalelsen.

LÆS OGSÅ: ”Moden blomstrer i flygtningelejr”

Selskabet forklarer, at det i forvejen samarbejder med forskellige organisationer, der hjælper flygtninge over hele Europa. Zalando er berørt af flygtningesituationen i Europa, fordi åbenhed og mangfoldighed er en del af virksomhedskulturen.