Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Primark åbner første butik i USA i september

Den 10. september åbner det irske lavprismærke sin første butik i Boston. Planen er at åbne ti forretninger i USA i løbet af 2015-2016.
Den 10. september åbner det irske lavprismærke sin første butik i Boston. Planen er at åbne ti forretninger i USA i løbet af 2015-2016.

Irske Primark er kendt i Europa for sit enorme udvalg af fast fashion til utroligt lave priser. Med en ny base i Boston, hvor den første butik skal åbnes i september, og et hold på 20 nye medarbejdere, hvoraf flere er hentet fra Target, Wal-Mart, H&M og Forever 21, er Primark klar til at placere sig på en af verdens største økonomier. Det skriver Women’s Wear Daily.

LÆS OGSÅ: “Lavprisgigant går med i bæredygtighedsevent”

”Der er flere grunde til, at USA virker passende for vores brand. Boston er et godt træk for os. Den irske tilknytning til byen mener vi er vigtig. Der er også mange studerende i byen, og vores mærke er meget populært hos de studerende. Klimaet ligner det, som vi har i Europa, så vi kan tilbyde et produktmix, der passer til markedet,” siger Paul Marchant, der er administrerende direktør for Primark til Women’s Wear Daily.

En langsom start

Siden stiftelsen i 1969 har Primark ekspanderet langsomt – først til England i 1974 og meget senere i 2006 til Spanien og andre europæiske lande.

”Siden da har vi været ret agressive,” siger Paul Marchant, der tidligere har annonceret åbningen af tre nye butikker i Italien i løbet af 2006 og understreger, at de amerikanske ekspansionsplaner ikke vil have indflydelse på de europæiske ekspansionsplaner.

Reaktionshastighed er en af de vigtigste faktorer i Primarks succes, siger Paul Marchant. Hver butik får nye varer hver dag, og 10 procent af butikkens udvalg bliver udskiftet ugentligt ifølge den administrerende direktør.

Kilde: Women’s Wear Daily