Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Pantone tilføjer 210 nye tekstilfarver

Pantone Color Institute har tilføjet nye farver til deres Fashion, Home + Interiors palette. Farverne er rettet mod forbrugernes smag, behov og præferencer, så markedsbehovet mættes.
Pantone Color Institute har tilføjet nye farver til deres Fashion, Home + Interiors palette. Farverne er rettet mod forbrugernes smag, behov og præferencer, så markedsbehovet mættes.

Pantone Color Insitute har tilføjet 210 nye farver. Det bringer det samlede antal af pantonefarver op på 2.310 forskellige varianter. Det skriver Pantone Color Institute i en pressemeddelelse.

Farverne er tilføjet til Pantones Fashion, Home + Interiorssystem.

”Med den hurtigt skiftende mode og et fortsat pres på at forkorte produktfremstillingen er Pantones off-the-shelf-farvesystem med dens globale tilgang mere relevant og økonomisk end nogensinde før,” siger Mitchell Cole, global marketingsdirektør for Pantone Fashion, Home + Interiors i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: ”Nye værktøjer vil mindske farvefejl på tekstiler”

De nye farver er blevet udviklet af Pantone og Huntsman Textile Effects.

Huntsmans Avitera SE beholdning af farvestoffer er et gennembrud inden for innovationen af farver. Avitera SE gør det muligt for mere bæredygtighed med deres ressourcebesparende farvestoffer. Samtidig bevares en høj grad af farvenøjagtighed i farvningen af bomuld og celluloseholdige blandinger.

”De farver der påvirker designet i dag, har udviklet sig til at udtrykke et skriftende samfundsmæssigt synspunkt, nye teknologiske innovationer og et afspejlende globalt udsyn,” siger Leatrice Eiseman, administrerende direktør for Pantone Color Insitute.

Farvepaletten er blevet opdateret

De 210 nye farver fokuserer på markedsbehovet og kundernes præferencer. Der er blandt andet en større kompleksitet og alsidighed i den orange farve. Den orange farve er blevet udvidet til også at omfatte varme og strålende toner, samt krydrede, dybere og mere gyldne nuancer.

LÆS OGSÅ: ”Huntsman udvikler ressourcebesparende farvestoffer”

Sortimentet af rødt er både mere lummer og elegant på samme tid. Den gule palette indeholder nu også mere ægte gul og med orange toner. Opdateringen af den brune farve er blevet mere organisk. Blå, grøn, lilla og har også fået en udvidelse. Der er nye intensiveret sorte farve og både køligere og varmere nuancer af hvid

De 210 nye farver er i øjeblikket tilgængelige i bomuldsformater.

Kilde: Pantone