Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

H&M lancerer global innovationskonkurrence

H&M hylder idéer, der gør modebranchen mere bæredygtig. Derfor lancerer tøjgiganten den første Global Change Award, hvor fem vindere bliver udpeget af en ekspertjury og deler 7,5 millioner kroner til at føre idéerne ud i livet.
H&M hylder idéer, der gør modebranchen mere bæredygtig. Derfor lancerer tøjgiganten den første Global Change Award, hvor fem vindere bliver udpeget af en ekspertjury og deler 7,5 millioner kroner til at føre idéerne ud i livet.

I dag lancerer H&M Conscious Foundation innovationskonkurrencen Global Change Award.

H&M Conscious Foundation har en mission om at fremme bæredygtigheden. Visionen er at forbedre brugen af Jordens naturlige ressourcer.

“Banebrydende, nyskabende idéer kan opstå alle steder, så alle kan tage udfordringen op. Hvert år vil Global Change Award finde og støtte de modige og dristige idéer, der har potentiale til at skabe virkelig forandring,” siger Karl-Johan Persson, bestyrelsesmedlem i H&M Conscious Foundation og administrerende direktør i H&M i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: ”H&M-fond giver 180 millioner til velgørenhed”

En ekspertjury udpeger fem vindere, som skal dele bevillingen på 7,5 millioner kroner. Bevillingen giver også adgang til et skræddersyet innovationsforløb, der skal bruges til at føre idéerne ud i livet.

Halvdelen af afgørelsen sker på baggrund af en verdensomspændende online afstemning, hvor alle kan stemme.

Modebranchen skal tage ansvar nu

“Det er altafgørende, at modebranchen tager ansvar nu. Vi må finde løsninger, så vi fortsat kan skabe fantastisk mode, men med mindre påvirkning af jorden og dens befolkning. Innovationsprocessen mod en mere ansvarlig modebranche starter med mennesker – med talent og gode idéer,” siger Eva Kruse CEO for Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week og jurymedlem til Global Change Award.

Jurymedlemmerne består af:

  • Dr. Michael Braungart – formand for “Cradle to Cradle for Innovation and Quality” på Erasmus Universitet i Rotterdam
  • Prof. Rebecca Earley – professor i bæredygtigt tekstil- og modedesign ved University of the Arts London og direktør for Textile Futures Research Centre
  • Eva Kruse – CEO, Danish Fashion Institute; CEO, Copenhagen Fashion Week
  • Prof. Johan Rockström – direktør for Stockholm Resilience Center og professor i miljøvidenskab, vandressourcer og global bæredygtighed ved Stockholm Universitet
  • Ellis Rubinstein – præsident og CEO, The New York Academy of Sciences
  • Amber Valletta – supermodel, skuespiller og iværksætter
  • Ma Jun – Director, Institute of Public and Environmental Affairs, Kina
  • Franca Sozzani – Editor in Chief på Vogue Italia

Forslag kan indsendes til www.globalchangeaward.com inden den 31. oktober 2015.

Resultatet af afstemningen afsløres ved en prisoverrækkelse i Stockholm i februar 2016.