Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

12 tyvekoster leveret tilbage til Vibe Johansson

Designeren Vibe Johansson, som har fået stjålet sin kollektion før modeugen, har netop fået 12 ufærdige pieces tilbage ud af de 156 stykker, som blev stjålet.
Designeren Vibe Johansson, som har fået stjålet sin kollektion før modeugen, har netop fået 12 ufærdige pieces tilbage ud af de 156 stykker, som blev stjålet.

Som designer kan man næppe forestille sig noget værre end at få stjålet sin kollektion få dage før, at modeugen bliver skudt i gang.

Selvom politiet har anholdt to mænd i sagen, har designeren kun fået 12 beklædningsgenstande fra sin kollektion tilbage. Alle genstandene er tilfældigvis også ufærdige prøver.

LÆS OGSÅ: “Designer får stjålet kollektion en uge inden modeugen”

”Jeg ved ikke om det er en joke fra gerningsmændenes side, men de få pieces, jeg har fået tilbage, er dem, som ikke var færdige endnu. Der sad stadig nåle i tøjet,” siger Vibe Johansson til Fashion Forum.

Op på hesten igen

Vibe Johansson og hendes team er allerede kommet videre, og de er begyndt at producere hele kollektionen igen. Forhåbningen er at have kollektionen klar til Paris om to måneder. Men kollektionen bliver ikke nøjagtigt som den oprindelige.

”Det er klart, at når vi går i gang på ny, så er det en ny kreativ process, der går i gang, og man kan ikke lade være med at redigere og editere det oprindelige design,” siger Vibe Johansson.

Branchen støtter op

Designeren gør opmærksom på, at hun nu gerne vil lægge hele episoden bag sig, men er glad for den støtte, som branchen har vist igennem forløbet. Hun håber, at al opmærksomheden kan være med til at løse sagen – og at hun måske får sin kollektion igen.

LÆS OGSÅ: “Bestjålet designer er fortrøstningsfuld”

”Jeg synes faktisk, at det har været en positiv oplevelse på trods af alt det negative, for det har vist, at folk gerne vil hinanden det godt i branchen. Selvfølgelig vil jeg gerne have tøjet tilbage, fordi det har en værdi, og vi har brugt så meget tid på det. Men nu vil vi mest af alt gerne komme videre og fortsætte med vores arbejde, så vi kan være klar til Paris,” siger Vibe Johansson.

Vibe Johansson fik besked om indbruddet søndag den 26. juli. Andre kontorer i samme bygning var også blevet brudt ind i.