Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Henrik Vibskov viste sin verden på Rådhuset

Københavns Rådhus var onsdag aften forvandlet til Henrik Vibskovs kunstneriske univers, da designeren afholdt show i den historiske bygning frem for på Papirøen som ellers planlagt.
Københavns Rådhus var onsdag aften forvandlet til Henrik Vibskovs kunstneriske univers, da designeren afholdt show i den historiske bygning frem for på Papirøen som ellers planlagt.

Alle vil se Henrik Vibskov. Sådan virkede det i hvert fald, da Rådhuspladsen fyldtes med forventningsfulde mennesker inden showstart onsdag aften.

Da køen endelig svandt ind, og man med en Newcastle Brown Ale i hånden befandt sig i en dunkelt oplyst rådhushal, blev man mødt af en catwalk med et kunstnerisk installation.

LÆS OGSÅ: “Henrik Vibskov udstiller modekunst i Korea”

Ved showets start førte Team Vibs en række udklædte dansere ind til denne kunstinstallation. I takt med musikken bevægede de sig i slangeagtige bevægelser i hvad der lignede en stor, sort- og hvidstribet symbiose. Udenom dem spadserede modeller frem og tilbage og præsenterede os for den kommende kollektion.

Som lyset igen blev slukket og lagde an til en afslutning, brød publikum ud i et begejstret bifald allerede inden Henrik Vibskov i egen person betrådte catwalken med sine modeller gående bag sig.

Tilfreds med showet 

Da Fashion Forum efterfølgende mødte designeren var han tilfreds med showet til trods for, at hans oprindelige location blev aflyst for blot halvanden uge siden. Der var lagt op til noget større og vildere, fortalte han. Men Rådhuset fungerede som en fin afløser, og for Henrik Vibskov var det betydningsfuldt at være i København:

”Det er vigtigt at huske, hvor man kommer fra,” var hans budskab til Fashion Forum.

Henrik Vibskov har tidligere på sommeren afholdt show ved modeugen i Paris, som han efterhånden har gjort i mange år.