Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeugens Åbningspressekonference

Ved åbningspressekonferencen understregede administrerende direktør for Danish Fashion Institute, Eva Kruse, de nye talenter, bæredygtighed og den etiske charter.
Ved åbningspressekonferencen understregede administrerende direktør for Danish Fashion Institute, Eva Kruse, de nye talenter, bæredygtighed og den etiske charter.

Modeugen, som i dag blev skudt i gang med en pressekonference, har været heldig med vejret. Eva Kruse blev introduceret af Anna Mae Allerslev, der er borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. I sin introduktion udtrykte borgmesteren anerkendelse af modebranchens egenskab for at  skabe arbejdspladser i Danmark.

Tonen var positiv, da Eva Kruse overtog talerøret. Talen havde tre hovedpunkter, som især har stået Eva Kruse og DAFI nært. Det første var vigtigheden af at nære nye talenter i modebranchen.

”Copenhagen Fashion Week har en tradition for at sætte fokus på de nye talenter. Det er det værd at bruge tid på at se nogle af de shows, som designskolerne har sat på benene,” sagde Eva Kruse.

Endvidere er Københavns modeuge kendt for at bringe bæredygtigheden frem, og Eva Kruse opfordrede folk til at slå op i ”The Green Walk”, som er en liste udarbejdet af DAFI, der opsummerer de butikker med mode – og livstilsprodukter, der er bæredygtige.

Slutteligt kom Modebranchens Etiske Charter på tale fordi alle de virksomheder og designere, som er kommet på den officielle modeugekalender, har skrevet under og vist, at de støtter op omkring tiltaget, som skal beskytte modellernes arbejdsvilkår og sundhed.