Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Bestjålet designer er fortrøstningsfuld

Politiet har anholdt de formodede tyve, som ikke vil afsløre, hvor det stjålne tøj er blevet af. Imens arbejder Vibe Johansson på at få så meget af kollektionen færdig til modeugen, så kunderne kan aflægge ordrer, selvom noget af tøjet vil mangle.
Politiet har anholdt de formodede tyve, som ikke vil afsløre, hvor det stjålne tøj er blevet af. Imens arbejder Vibe Johansson på at få så meget af kollektionen færdig til modeugen, så kunderne kan aflægge ordrer, selvom noget af tøjet vil mangle.

Sidste søndag fik Vibe Johansson et opkald, de fleste designere frygter. Hele den kollektion, hun det sidste halve år har arbejdet på, var væk efter et røveri i den bygning, hun har sit studio.

Designeren regner ikke med at få kollektionen igen, men virker fortrøstningsfuld, da Fashion Forum snakker med hende mandag. Hun og hendes team er nemlig allerede godt i gang med at genskabe nye prototyper:

”Jeg tør ikke rigtig længere håbe på at se tøjet. Derfor prøver vi på at genskabe så meget, vi kan, så vi sidder fire mennesker og knokler dag og nat. Vi vil gerne have mest muligt klar, så kunderne kan få et overordnet indtryk af kollektionen og de metervarer, jeg har brugt, så de på et senere tidspunkt kan tage stilling tøjet ud fra en lookbook,” fortæller Vibe Johansson til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ”Designer får stjålet kollektion inden modeugen”

Designeren har valgt at rykke alle kundemøder til lørdag i modeugen for at få mest mulig tid til at færdiggøre kollektionen. Derudover vil hun også holde kundemøder i Paris til oktober.

Det er dog ikke alt tøjet, der kan genskabes i Vibe Johanssons eget studie. Hun får produceret læder og strik i Litauen og har derfor genbestilt prototyper fra fabrikkerne:

”Noget af tøjet er allerede kommet fra fabrikkerne, der har været enormt forstående og bakket op omkring situationen. De har endda tilbudt at producere tøjet til en lavere pris,” fortæller hun til Fashion Forum.

Hjælp fra uventet side

Der har generelt været en rigtig stor opbakning. Både folk i modebranchen har vist deres støtte, ligesom natklubben Jupiter Club har valgt at arrangere en fest for designeren under modeugen.

”Det er ekstremt dejligt, at der har været så super mange søde mennesker, der vil hjælpe med at sprede ordet. Jupiter Club har tilbudt mig en fest på baggrund af det, der er sket. Så på torsdag aften vender vi det til noget positivt og holder en fest, hvor alle er velkomne,” siger Vibe Johansson til Fashion Forum.

Politiet har anholdt to mænd i sagen og konfiskeret genstande fra andre røverier i samme bygning som Vibe Johanssons showroom. Mændene har indrømmet, at de også har stjålet tøj, men vil ikke fortælle hvilket og hvor det er.