Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nikolaj Hust: Der er efterspørgsel efter insourcing i Danmark

MODEUGE-TV: Flere danske og internationale modevirksomheder har taget fat i Claire Group for at være med i firmaets insourcing-projekt Sylab.
MODEUGE-TV: Flere danske og internationale modevirksomheder har taget fat i Claire Group for at være med i firmaets insourcing-projekt Sylab.

Den jyske tøjkoncern Claire Group har sit fundament i Ikast, hvor der er en stolt, men uddøende tradition for produktion af tøj. Det vil skal der dog nu laves om på. For tidligere på sommeren meldte Claire Groups administrerende direktør, Nikolaj Hust, ud, at man sammen med VIA og Innovationsnetværket Livsstil – Bolig og Beklædning vil præsentere et nyt systuekoncept.

LÆS OGSÅ: ”Claire Group præsenterer nyt dansk systuekoncept”

Under navnet Sylab skal systuekonceptet kombinere syning og skrædderarbejde med innovation og forsøge at trække noget af den udenlandske tøjproduktion tilbage til Danmark. For selvom fuldstændig insourcing kan bliver svært, så er der potentiale for delvis insourcing, fortæller Nikolaj Hust.


”Overordnet set så er selve produktionen tilbage til Danmark nok at slå et for stort brød op. Men ekspresleverancer, prøver og alle de her test er noget, der helt sikkert er behov for, ” siger Nikolaj Hust og uddyber, hvordan talrige virksomheder allerede har henvendt sig til Claire Group med henblik på at være en del af Sylab.

LÆS OGSÅ: ”Insourcing af produktion skal på dagsordenen i 2015”

”Efter vi offentliggjorde, at vi ville deltage i det her, så var der utrolig mange mærker – danske såvel som udenlandske – som ville høre, hvordan de kunne være en del af det her. Så der er en efterspørgsel, det er helt sikkert”.

Ifølge Nikolaj Hust vil man starte det første Sylab det 1. oktober 2015, og man kan høre mere om systuekonceptets baggrund og vision i det fulde interview i nedenstående video:

I går bragte vi et interview med WEAR-direktør Nikolai Klausen. Det kan du se ved at klikke her.

Forud for modeugen viser Fashion Forum i samarbejde med WEAR/Dansk Erhverv fire film med udvalgte brancheprofiler.