Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Fem gode råd til god skik under modeugens shows

Alle dele af modehierakiet er repræsenteret blandt tilskuerne, når der bliver afholdt show under modeugen. Her er fem måder til, hvordan du kan medvirke til en professionel afvikling af modeugens arrangementer.
Alle dele af modehierakiet er repræsenteret blandt tilskuerne, når der bliver afholdt show under modeugen. Her er fem måder til, hvordan du kan medvirke til en professionel afvikling af modeugens arrangementer.

Hovedstaden tiltrækker massevis af nysgerrige showgængere under Copenhagen Fashion Week. Indkøbere, moderedaktører og stjerner står højt på gæstelisten, mens assistenter, studerende og praktikanter forsøger at forklare, hvorfor deres navn ikke er kommet på gæstelisten.

Det velkendte kaos, der opstår, er efterhånden en accepteret om ikke forventet del af modemaskineriet, som også resulterer i de famøse forsinkelser, forvirring og til tider irritation blandt tilskuer såvel som planlæggere.

Sebastian Atkins, der er PR-direktør og medstifter af Soil Agency, kommer her med fem bud på god og dårlig skik under modeugen.

Hav respekt for showet

”Når man afholder et modeshow, skal den pågældende designer brande sig. Det er vigtigt at pressen og ikke mindst indkøberne oplever kollektionens budskab. En designer har circa syv minutter til at hive gæsterne igennem det univers, der har taget seks måneder at bygge op. Derfor synes jeg, showet fortjener en vis ydmyghed og respekt fra tilskuernes side,” siger Sebastian Atkins.

Kom til de shows, som er relevante for dig eller din virksomhed

”Der er en tendens til, at nogle skal nå til så mange shows som muligt og som helst skal sidde på front row. Men det er vigtigt, at man overvejer hvilke shows, der er relevante for en eller ens forretning, for at alle parter får så meget ud af det som muligt,” siger Sebastian Atkins.

Respekter planlægningen

”Noget af det værste jeg synes, man kan gøre, er at diskutere, hvor man skal sidde. Der er et vist antal pladser til et show, og alle kan ikke sidde ned. Man skal huske på, at der forinden eventet er planlagt siddearrangement, så folk der har brug for at sidde tæt på, så vidt muligt kommer til det,” siger Sebastian Atkins.

Duk op, hvis du har sagt ja til at komme

”Det er et stort problem, når folk, der har meldt at de kommer, udebliver. Det har igen i planlægningen betydet, at en anden person har måttet vige pladsen. Der opstår huller i siddeplanlægningen, og det kan være med til at skabe forvirring og forsinkelser”, siger Sebastian Atkins.

Spørg efter en invitation, hvis der er et show, du vil se

”Som udgangspunkt er det ikke god stil at komme til noget, som man ikke er inviteret til, og man bliver bare afvist ved døren. Men man kan jo skrive til dem, der står for showet, hvis man ikke er inviteret. Man kan eventuelt skrive en lille linje om, hvorfor man skal deltage. Hvis du for eksempel er blogger, kan du oplyse, hvem dine læsere er og måske noget om hvor mange, der følger bloggen. Det vil gøre det nemmere for den, der skal tage beslutnigen, at sige ja til at invitere dig,” siger Sebastian Atkins.

Soil Agency skal blandt andet arrangere Barbara I Gonginis show under den kommende modeuge i august.