Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

WEAR-direktør: Det er ikke nok at have en god idé

MODEUGE-TV: I dag taler Nikolai Klausen blandt andet om, hvordan iværksættere kan få adgang til likviditet – og hvad man kan gøre for at finde alternativ finansiering.
MODEUGE-TV: I dag taler Nikolai Klausen blandt andet om, hvordan iværksættere kan få adgang til likviditet – og hvad man kan gøre for at finde alternativ finansiering.

En af de største udfordringer for modefagets iværksættere er begrænsede lånemuligheder. Det er nemlig ikke nok, at man har en god idé. Sådan lyder det fra Nikolai Klausen, der er direktør i brancheforeningen Wear, da han møder Fashion Forums chefredaktør Angela Brink i Dansk Erhvervs blågrønne studier på Slotsholmen.

”Jeg tror aldrig, det har været nok (at have en god idé, red.) Man skal også have lidt held og timing. Der er forskellige ting, der ligesom kommer ind der. Men der er ingen tvivl om, at det nok er blevet skærpet. Det er ikke nok, at man selv synes, det er godt, og at man har en idé. Der skal virkelig arbejdes og knokles på. Og man skal i højeste grad udnytte sit netværk mere end man nogensinde har skulle,” fortæller Nikolai Klausen.

LÆS OGSÅ: ”Her er den nye direktør for Wear”

For bankerne er ikke glade for at låne penge til nye projekter. En undersøgelse fra 2013 viser, at hver anden dansk iværksætter møder en ”dårlig” eller ”meget dårlig” indstilling i bankerne, når de søger kapital til deres virksomhed. En problemstilling, Nikolai Klausen kan nikke genkendende til:

”Der er en hel del udfordringer men lige for øjeblikket og de sidste 3-4 år, har vi oplevet en meget stor efterspørgsel på adgang til likviditet, så man kan sige, at de lånemuligheder, man altid har skulle have i tøjbranchen er blevet meget snævret ind de sidste 5-6 år i hvert fald. Og der er ikke rigtig noget, der ser ud til lige her og nu, at der er lys forude. Som helt ny og iværksætter, så er det nok det største enkeltstående issue, der er,” fortæller han til Angela Brink.

LÆS OGSÅ: ”Stadig flere benytter sig af crowdfunding”

Ifølge Nikolai Klausen findes der dog alternativer. Se hvilke andre lånemuligheder, man ellers kan søge, i denne video, der viser hele interviewet med Wear-direktøren.

Du kan se den lidt længere version af interviewet med Nikolai Klausen her:


Forud for modeugen viser Fashion Forum i samarbejde med WEAR/Dansk Erhverv fire film med udvalgte brancheprofiler.

De næste fire dage kan du se interviews med Le Fix, Nikolaj Hust fra Claire Group og designeren Maikel Tawadros.