Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Designer får stjålet kollektion en uge inden modeugen

Showroomet var booket, kundemøderne aftalt og kollektionsprøverne klar til at blive dampet op og hængt på bøjler, da designeren Vibe Johansson i søndags fik besked om, at hendes studio var blevet røvet og tøjet forsvundet.
Showroomet var booket, kundemøderne aftalt og kollektionsprøverne klar til at blive dampet op og hængt på bøjler, da designeren Vibe Johansson i søndags fik besked om, at hendes studio var blevet røvet og tøjet forsvundet.

Det, der er enhver designers mareridt, blev i søndags virkelighed for Vibe Johansson. Her, godt en uge inden modeugen går i gang, har hun mistet hele den kollektion, hun skulle have vist frem i showroom for de indkøbere, der kommer til byen.

“Jeg blev ringet op i søndags af viceværten i den ejendom, hvor jeg har studio. Der har været indbrud i flere af kontorerne derude. Hos mig er tyvene gået efter meget specifikke modeller. Jeg tror, de har taget det, de mente, var let at sælge, for de har ikke taget gamle modeller med. Der ud over har de også taget en del af min lagerbeholdning med,” fortæller Vibe Johansson til Fashion Forum.

Opfordrer alle til at få en forsikring

Hun har ikke haft forsikring af sine ting i studioet. Det vil hun have fremover, og hun opfordrer også andre designere til at være opmærksomme på at få en forsikring, selvom det måske ikke er noget, man tænker på, når man går og arbejder med sine ting.

“Jeg har ikke haft fantasi til at forestille mig, at der var nogen, der kunne have interesse i at stjæle min kollektion. Jeg har tænkt, at det mere var en risiko, kendte mærker løb. Jeg har simpelthen ikke kunne forestille mig, at der var andre end mig, de ting havde værdi for,” siger hun.

Prøver at booke møder om til Paris

Det meste af Vibe Johansson aktivitet foregår i Paris, hvor mange af de indkøbere, der lægger vejen forbi den københavnske modeuge, også kommer. Derfor vil hun forsøge at booke de kundemøder, hun havde under den københavnske modeuge, om til Tranoï-messen, hvor hun for anden sæson i træk har en stand, og som afholdes om cirka to måneder. Der ud over tager hun imod nogle af de mange tilbud, folk har givet, om at hjælpe.

“Det har været helt overvældende, hvordan folk har budt ind med tilbud om alt muligt lige fra opsyning af nye modeller til administrativ hjælp med at booke møder om,” fortæller hun.

Vibe Johansson går nu i gang med at lave nye prototyper.