Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Modeuge

Overskudstøj fra bytte-event går til asylcenter

Når Copenhagen Fashion Exchange løber af stablen under modeugen, vil det tøj, der ikke finder en ny ejermand, blive foræret til de asylansøgere, der venter på at få afgjort deres situation, i Sandholmlejren.
Når Copenhagen Fashion Exchange løber af stablen under modeugen, vil det tøj, der ikke finder en ny ejermand, blive foræret til de asylansøgere, der venter på at få afgjort deres situation, i Sandholmlejren.

Når Copenhagen Fashion Week løber af stablen i august, er det primært en branche-affære, hvor indkøbere, udstillere og kreative sjæle mødes for at gøre forretning, udveksle erfaringer og inspirere hinanden på tværs af nationaliteter og professioner.

LÆS OGSÅ: “Tøjbyttemarked indtager igen Rådhuspladsen”

Men en vigtig del af netop Københavns Modeuge er også inddragelsen af folk i byen, der ikke er direkte beskæftiget i branchen. Under Copenhagen Fashion Festival mødes by og branche i forbindelse med forskellige arrangementer, der er åbne for offentligheden.

Et af de helt store tilløbsstykker er tøjbyttemarkedet Fashion Exchange, der denne gang finder sted på Rådhuspladsen lørdag den 8. august mellem 11.00 og 16.00.

LÆS OGSÅ: “Byt dig til en ny garderobe”

Det primære formål med Fashion Exchange er at gøre op med køb-og-smid-væk-mentaliteten og promovere bæredygtigt forbrug. Det tøj, der ligger og samler støv i skabet, skal gives nyt liv – for eksempel ved at bytte det væk. Derfor kan man møde op på Fashion Exchange, aflevere sit tøj og tage alt det tøj, der er inde på markedet, som man gerne vil have, med sig hjem i stedet.

LÆS OGSÅ: ”Dansk tøjbyttemarked indtager Los Angeles”

Ud over besøgende, der medbringer gammelt, men rent og helt tøj som adgangsbillet til byttemarkedet, har en række virksomheder doneret tøj til begivenheden. Og selv, hvis Aiayu, Armoire D’Homme, Bloggers Delight, Dea Kudibal, Enkel Basics, Fashion-Post, Fieldadvice, Ganni, Impression PR, Julie Fagerholt Heartmade, Le Fix, Mads Nørgaard, Maikel Tawadros, Soulland & Starklint PR ikke får afhentet alle de klædestykker, de har bidraget med, så går det ikke tabt: Alt overskydende tøj doneres til Asylcenter Sandholm via Røde Kors.