Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Tekstilmesse i London slår udstillingsrekord

Generelt var stemingen god under messen, hvor over 5.000 regnes at have lagt vejen forbi de 370 udstillere, lyder det fra messestifter og tekstilvirksomhed.
Generelt var stemingen god under messen, hvor over 5.000 regnes at have lagt vejen forbi de 370 udstillere, lyder det fra messestifter og tekstilvirksomhed.

Da den britiske messe London Textile Fair åbnede dørene op i onsdags, var det med flere udstillere end nogensinde før. Med en stigning på 20 procent siden sidste år og 10 procent siden januar-messen blev der slået rekord. Det skriver Drapers.

370 virksomheder udstillede i alt på messen. Heraf kom de fleste fra Italien, Portugal og Tyrkiet. Kun fem procent stammede fra Storbritannien.

Valutafordele ved at source fra Europa

Ifølge messestifter John Kelley skal årsagen findes i valutafordele, der tiltrækker virksomheder til at source tekstiler fra Europa.

”Messen er startet stærkt ud, og jeg tror, at britiske indkøbere drager fordel af en stærk pund-til-euro-kurs samt et skifte mod, at folk overvejer at source tekstiler fra Europa. Kina er ikke så billig længere, og folk kigger meget gerne efter andre muligheder, specielt hvis de fokuserer på et hurtigt vendepunkt og fart på markedet. De europæiske møller er også berømte for deres kreativitet,” fortæller han til Drapers.

Messe bedre en forventet

Samme optimisme finder man hos Ian Cussons, der er direktør for den tyrkiske tekstilmølle Yunsas britiske afdeling. Det er tredje gang, han deltager i messen:

”Da vi begyndte at udstille på London Textile Fair tre sæsoner siden, var jeg mindre entusiastisk end mine kolleger. Jeg troede, at jeg ville få kunderne ved opsøgende salg hos dem eller på Première Vision, men jeg tog fejl”, fortæller han til Drapers.

LÆS OGSÅ: ”Première Vision er klar med sourcing-messe”

Baseret på pre-registreringer regner man med, at over 5.000 gæster har lagt vejen forbi messen ved dens slutning. På førstedagen af London Textile Fair kunne man blandt andet møde indkøbere fra Paul Smith, Topshop og Austin Reed.

Kilde: Drapers