Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

G7-ledere opretter fond til ansvarlig tekstilproduktion

Verdens ledere har på det årlige G7-topmøde besluttet at forbedre arbejdsvilkårene i tekstilproduktionen ved hjælp af økonomisk hjælp fra en nyoprettet fond.
Verdens ledere har på det årlige G7-topmøde besluttet at forbedre arbejdsvilkårene i tekstilproduktionen ved hjælp af økonomisk hjælp fra en nyoprettet fond.

Lederne af verdens syv største industrilande er blevet enige om at stræbe mod en sikrere produktion i tekstilsektoren. Derfor vil de i samarbejde med FN’s arbejdsorganisation ILU oprette en ”Vision Zero Fund”- fond, der skal reducere arbejdsrelaterede dødsfald og alvorlige skader. Det skriver Just-Style.

”G7-nationerne vil skride til handling for at fremme bedre arbejdsforhold ved en større gennemsigtighed, ved at identificere og forebygge risici samt ved at styrke klagemekanismer,” meddeler G7-gruppen i et dokument fra det årlige topmøde, der blev afholdt i Tyskland i sidste uge. Man vil ligeledes yde mere støtte til lande, der fremmer ansvarlige, globale leverandørkæder.

Rana Plaza som inspiration

Initiativet vil bruge erfaringer fra Rana Plaza-efterspillet for at forebygge en lignende katastrofe. Bekendtgørelsen kommer desuden i kølvandet på nyheden om, at Rana Plazas fond for ulykkens ofre netop har opnået sit mål på næsten 200 millioner kroner. Det har taget fonden to år at indsamle alle pengene, der skal fungere som erstatning til ofre og pårørende. Pengene er primært skænket af både privatpersoner, modevirksomheder og fonde. Det har dog til tider været svært for fonden at få modevirksomhederne til at hoste op. Først for nyligt donerede Benetton, der fik produceret sit tøj på fabrikken, penge efter pres fra flere end 1 million underskrifter. Den endelige donation, der fik fonden til at nå målet, er angiveligt skænket af en anonym.

LÆS OGSÅ: ”Organisationer gør status på toårsdagen for Rana Plaza” 

ILU og G7-ledernes fond vil, ifølge et udsagn fra topmødet, blive målrettet de, der forpligter sig til at implementere standarder indenfor løn, sociale vilkår, miljø og sikkerhed.

G7-gruppen består af statsoverhoveder fra Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, Japan, USA og Canada.

Kilde: Just-Style