Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Tanzania vil være tøjproduktionsland

Landet sigter mod at tiltrække investorer og virksomheder, der vil støtte og udvikle landets tekstil- og beklædningsindustri.
Landet sigter mod at tiltrække investorer og virksomheder, der vil støtte og udvikle landets tekstil- og beklædningsindustri.

Tanzania er formentlig bedst kendt for at være en af Afrikas største bomuldsproducenter. Men det østafrikanske land vil bevæge sig længere ind i produktionen af tekstiler. Allerede i år steg Tanzanias tekstileksport til USA med 68 % til cirka 120 millioner kroner og overhalte dermed Etiopien, som allerede har markeret sig som et af kontinentets produktionslande. Det skriver Just-Style.

Enhed arbejder på at styrke industrien

Landets tekstiludviklingsenhed (TDU), der arbejder under erhvervsministeriet og desuden er støttet af det britiske Gatsby Charitable Foundation, håber at tiltrække nye investorer til den nuværende tøjindustri. Ligeledes arbejder enheden på at uddannelsesprogrammer til landets tekstilarbejdere, så virksomheder kan samle og træne kompetente arbejdskræfter. Vælger de at gøre det, kan de se frem til en række fordele, Tanzania byder på, fortæller Tim Armstrong, der er investeringspromoveringsdirektør i TDU:

”Tanzania er generelt set den bedste destination i Afrika at investere i. Vi har rimelige medarbejderomkostninger, store mængder lokalt disponibelt bomuld, vi har en havn, infrastruktur, en enestående markedstilgængelighed både regionalt og internationalt, men bedst af alt har vi stabilitet, da vi har haft det samme regeringsparti siden 60’erne,” siger han til Just-Style. Han fortæller også, at Afrika som helhed tiltrækker en del opmærksomhed fra især kinesere.

LÆS OGSÅ: “Kinesere investerer millioner i kenyansk tekstilproduktion”

Der findes i øjeblikket 16 eller 17 store fabrikker i Tanzania, hvoraf fire eller fem af dem eksporterer til lande udenfor sammenslutningen East African Community. Kun to af dem er udenlandske.

Kilde: Just-Style