Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

For få butikker er bevidste om svindel på mobilen

Halvdelen af de adspurgte detalhandlere i en ny undersøgelse er ikke klar over, om de aktivt beskytter sig mod svindel.
Halvdelen af de adspurgte detalhandlere i en ny undersøgelse er ikke klar over, om de aktivt beskytter sig mod svindel.

Flere og flere butikker benytter sig af mobilhandel. Med god grund. Tidligere på året spåede man, at mobilhandel vil overhale laptop-indkøb. I dag benytter 68,7 procent af internationale virksomheder sig af handel på det elektroniske apparat, viser en ny undersøgelse. Men de færreste er bevidste om risikoen for svindel, skriver Fashion United.

Undersøgelsen er bestilt af Kount, The Fraud Practice og Cardnotpresent.com, der alle beskæftiger sig med svindel og korttransaktioner. Flertallet af de adspurgte mener, at det ikke er af høj prioritet at sætte fokus på risikoen for svindel. Under halvdelen af detailhandlerne hævder at spore svindel via forskellige kanaler, mens 34.2 procent er usikre på, om de egentlig gør det.

LÆS OGSÅ: “Mobilhandel står til at overhale laptop-indkøb”

Halvdelen af butikkerne er altså ikke klar over, hvor svindlen stammer fra. Det er et problem, at virksomheder ikke aktivt bruger specifikke redskaber til at beskytte sig mod svindel i mobilhandel, forklarer Don Bush, vicepresident i marketingsafdelingen hos Kount. Han melder dog også om fremskridt, idet organisationer og virksomheder er blevet bedre til at beskytte sig mod svindel generelt set.

Kilde: Fashion United