Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Ny reform i Indien vil fjerne forbud mod børnearbejde

En ny arbejdsreform i Indien vil hjælpe indiske entreprenører ved at svække rettighederne for de mest udsatte. Det sker i et forsøg på at trække udenlandske investeringer til landet.
En ny arbejdsreform i Indien vil hjælpe indiske entreprenører ved at svække rettighederne for de mest udsatte. Det sker i et forsøg på at trække udenlandske investeringer til landet.

Det er den indiske premierminister Narendra Modi, som arbejder på en reformering af arbejdsmarkedet. Reformerne skal gøre det mere attraktivt for udenlandske investorer at lægge penge i Indien. Det skriver CSR.dk.

Et af forslagene i arbejdsmarkedsreformen går ud på at fjerne aldersgrænsen for børnearbejde, så børn må komme i job, selvom de er under 14 år. Regeringen foreslår, at børn må arbejde i det, der kaldes ‘familievirksomheder’. Men den betegnelse dækker i Indien ofte over reelt produktionsarbejde og vurderes at ville føre til, at millioner af børn skal lægge skoleuniformen og i stedet trække i arbejdstøjet.

Lovpakken kommer på trods af, at Indien allerede har store problemer med at overholde sine egne regler om børnearbejde. I landet forekommer der slavelignende tilstande for de millioner af Indiens fattige, der er ansat i landbrugs- og industriarbejde.

LÆS OGSÅ: “Rapport: Små fremskridt i kampen mod børnearbejde”

Selvom baggrunden for lovpakken er et ønske om øgede investeringer og økonomisk vækst, kan den have den modsatte effekt, vurderer den britiske avis The Guardian. Fordi Indien allerede har et blakket ry, hvad angår arbejdsstyrkens rettigheder, kan de bebudede arbejdsmarkedsreformer i stedet for få flere udenlandske investorer til at holde sig helt væk.

Reformen bliver mødt af stor modstand fra dele af det indiske parlament, og oppositionen beskylder regeringen for at hjælpe toppen af indisk erhvervsliv på bekostning af landets fattigste borgere.

Kilde: CSR.dk, the Guardian