Ecommerce Europe vil forbedre forholdene for europæisk pakkelevering

Den europæiske e-handelsorganisation, Ecommerce Europe, vil styrke gennemsigtigheden og kvaliteten for europæisk pakkelevering gennem en ny digital logistikplatform.
30.04.2015 ∙ af CAK
Foto: Ny online platform skal imødekomme de logistiske udfordringer, som afskrækker europæiske netbutikker fra internationalt salg og forsendelse (Scanpix).

Ecommerce Europe har i et nyt standpunktspapir undersøgt barriererne for e-handelsvækst blandt unionslandene. Undersøgelsen viser, at 15 procent af de europæiske netbutikker fravælger at sælge internationalt, fordi de oplever transportomkostninger som værende for høje. Det har nu fået Ecommerce Europe til at søsætte et initiativ om en online platform, der skal binde de europæiske distributører sammen og nedbryde de logistiske barrierer. Det skriver Foreningen af Danske Internethandlende (FDIH).

LÆS OGSÅ: “Post Danmark begynder på pakkelevering om lørdagen”

Ifølge formanden for Ecommerce Europes logistiske ekspertgruppe Stéphane Tomczak vil den nye platform være af stor betydning for den europæiske e-handel.

”Ecommerce Europe e-Logistics Platform vil få en enorm indflydelse på gennemsigtighed, prisfald og kvalitetsforbedring. Det vil være en stærk katalysator for hele e-Logistics økosystemet,” siger Stéphane Tomczak til FDIH.

Hvornår platformen lanceres, er endnu ikke offentliggjort.

Kilde: FDIH og Ecommerce Europe.