Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Armoire d'homme og Freya Dalsjø nomineret til Woolmark Prize 2015

Kjetil Aas' brand og Freya Dalsjös design er nominerede til den regionale konkurrence om at komme i betragtning til den internationale pris, som ud over en halv million kroner bliver belønnet med et samarbejde med førende detailhandler.
Kjetil Aas' brand og Freya Dalsjös design er nominerede til den regionale konkurrence om at komme i betragtning til den internationale pris, som ud over en halv million kroner bliver belønnet med et samarbejde med førende detailhandler.

Det danske herretøjsmærke Armoire d’homme er blevet indstillet til den europæiske Woolmark-pris, hvis formål er at fremme unge designere og øge kendskaben til australsk merinould. Den er ære er også tilgået Freya Dalsjø, der er med i konkurrencen indenfor dametøj.

Flere end 60 nominerede designere fra over 20 lande deltager i konkurrencen. Og første skridt mod prisen på cirka 535.960 danske kroner er at vinde den europæiske finale.

Kjetil Aas, der står bag Armoire d’homme, har brugt Woolmarks merinould i sin kommende AW15-kollektion. Det er denne, der har kvalificeret ham til nomineringen. Det danske mærke er kendt for at skabe herretøj af naturlige materialer som for eksempel naturligt bleget uld og økovenligt stof.

LÆS OGSÅ: “Amoire d’homme lancerer femme-linje”

Freya Dalsjø fremhæves i nomineringsteksten for “sin kompromisløse tilgang til moden, hendes stærke og genkendelige æstetik, hvor hun bruger kontrastfarver og modige silhouetter med fokus på materialer og håndværk af høj kvalitet.” Den unge designer er desuden nomineret til Elle Style Awards i kategorien “Årets Designer”.

LÆS OGSÅ: “Her er de nominerede til Elle Style Awards”

Ud over pengeprisen kan vinderen af den internationale finale se frem til et samarbejde med detailhandler som Harvey Nichols i Storbritannien, Saks 5th Avenue i USA og onlinebutikken My Theresa.

LÆS OGSÅ: “Asger Juel Larsen europæisk finalist til Woolmark-pris”

Den europæiske finale for herretøjsmærkerne bliver afholdt den 13. juli i Antwerpen. Tidligere har både Karl Lagerfeld og Yves Saint Laurent vundet den prestigefyldte pris. Sidste år vandt den danske herretøjsdesigner Asger Juel Larsen sin europæiske finale, men blev slået i den internationale finale af det amerikanske mærke Public School.

Den europæiske finale for dametøjsmærkerne bliver i New York i februar 2016.