Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk Supermarked sparer på lyset

Det vl give en elbesparelse på 53 procent og nedbringe lønudgifter til udskiftning af el-pærer, når alle kædens butikker og kontorer indenfor nogle år overgår til LED-lys.
Det vl give en elbesparelse på 53 procent og nedbringe lønudgifter til udskiftning af el-pærer, når alle kædens butikker og kontorer indenfor nogle år overgår til LED-lys.

Det er ikke en helt billig manøvre, når dagligvarekoncernen vil udskifte alle traditionelle lysstofrør i sine Bilka-, Føtex- og Nettobutikker med LED-lyskilder. Men besparelsen er så stor, at besværet vil være ulejligheden værd allerede indenfor et par år. Det skriver Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

Ifølge chefkonsulent i Tekniq, Søren Rise, er der store fordele ved LED-lys, idet pærerne har et meget lavere energiforbrug og udvikler mindre varme, hvilket også vil give ventilations- og kølebesparelser.

Alt i alt sparer Dansk Supermarked 16 millioner kWh om året på belysning alene. Det svarer til, at butikkernes elforbrug på loftsbelysning bliver halveret, mens elforbruget for spotlys bliver reduceret med hele 80 procent.

På den måde sparer Dansk Supermarked miljøet for CO2-udledning svarende til 4.800 tons, som er det samme, der vil blive udledt ved 38 millioner kørte kilometer i en nyere bil.

Også modevirksomheder har fået øjnene op for, der kan trimmes på budgettet gennem energibesparelser. H&M har netop meddelt, at indenfor de næste ni måneder, vil 8+ procent af kædens energiforbrug komme fra bæredygtige kilder.

“I dag ligger dette tal på 27 procent. Ved at benytte vedvarende energikilder hvor det er muligt, vil H&M reducere sine klimapåvirkninger langt mere, end hvad klimaforskere opfordrer os til at gøre,” skriver H&M i en pressemeddelelse.

Kilde: Dansk Supermarked