Franske modelstramninger bliver afgjort i næste uge

I starten af næste uge bliver det endeligt vedtaget om det skal gøres strafbart at bruge modeller med et BMI på under 18 i Frankrig.
08.04.2015 ∙ af CAK
Foto: Frankrig vil komme spiseforstyrrelser som anoreksi til livs - og det skal blandt andet ske gennem et lovpligtigt regelsæt for modeller i branchen (foto: Scanpix).

Det er først den 14. april, det bliver endelig afgjort, om det lovforslag, den franske nationalforsamling i fredags vedtog med markante stramninger overfor brugen af ultra-tynde modeller, bliver til virkelighed.

Lovforslaget indeholder blandt andet et forslag om, at modeller mindst skal have en BMI på mindst 18. Derudover lægger lovforslaget op til, at det skal oplyses, hvis et billede er manipuleret for at få modellerne til at se tyndere ud. Straffen for at overtræde reglerne skal ifølge lovforslaget være op til seks måneders fængsel og bødestraffe  i omegnen af 560.000 kroner (75.000 euro).

Ifølge lovforslaget skal det være et lovkrav at leve op til reglerne og ikke som i det danske etiske charter for modebranchen være friviligt, om man vil tilslutte sig reglerne.

Det, der er sket, er, at Nationalforsamlingen i fredags vedtog at sende lovforslaget mod brugen af ultra-tynde modeller videre til senatet. Her vil lovforslaget over den næste uge blive behandlet. Den endelige vedtagelse – eller forkastning – sker altså først den 14. april.