Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Modeuge

Bestseller skriver under på modebranchens etiske charter

Den jyske tøjkæmpe er ikke i tvivl om, hvorvidt de skulle skrive under på charteret eller ej.
Den jyske tøjkæmpe er ikke i tvivl om, hvorvidt de skulle skrive under på charteret eller ej.

Bestseller A/S, der blandt andet ejer mærkerne Vero Moda, Noisy May, Pieces, Only, Vila, Y.A.S og .Object bekræfter, at de har underskrevet Modebranchens etiske charter. Charteret, der skal sikre ordnede arbejdsforhold for modeller og tilskynde et sundt kropsideal, er udarbejdet af branchens organisationer Dansk Mode & Textil, WEAR og Danish Fashion Institute.

”Vi har ingen anden interesse end at sende signalet og støtte initiativet om, at de modeller, der bruges indenfor vores branche, skal være sunde og sikre og at de dermed også udstråler sundhed, så man ikke kommer til at diskutere sygdom og i stedet kan holde fokus på de kollektioner, som modellerne viser,” siger direktør for CSR og Corporate Communication i Bestseller A/S Mogens Werge til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ”Branchens økonomi: Der er Bestseller og alle de andre”

Når den jyske tøjkæmpe ikke har skrevet under endnu tidligere, skyldes det alene, at charteret har været sendt ud til samtlige af Bestellers mærker. Dermed har hovedkontoret ønsket at tilsikre, at mærkerne var helt med på, at modebranchens etiske charter er den vej, Bestseller ønsker at gå.

”Det har på ingen måde været til afstemning. Jeg har i dag skrevet under på hele Bestseller A/S’ vegne. Når det har været ude, har det været for at sikre, at det var helt klart hele vejen rundt i organisationen,” fortæller Mogens Werge til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ” Bestseller vil bruge bæredygtigt bomuld”

Bestseller mener ikke, man kan andet end at være med til at søge at tilsikre modeller har ordentlige arbejdsforhold og med deres udseende er med til at fremme et sundt kropsideal.

”Vi ønsker ikke at støtte et usundt kropsideal. Og vi ønsker ikke, at vores tøj skal associeres med noget usundt og uordentligt. For os er det her en selvfølge,” uddyber Mogens Werge.