Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Legat giver designstuderende flere fremtidsmuligheder

I december måned modtog to designstuderende et legat på 6000 kroner fra Lund/Bugge Fonden. Det har givet dem frihed til at gøre ting, de ellers ikke havde råd til.
I december måned modtog to designstuderende et legat på 6000 kroner fra Lund/Bugge Fonden. Det har givet dem frihed til at gøre ting, de ellers ikke havde råd til.

Fra Norge og København til Paris, Hamborg og Tokyo. Helene Galliano og Alexander Lindseth, der i december modtog et rejselegat fra Lund/Bugge-fonden, har været vidt omkring. Delvist takket være de 6000 kroner, legatet gav dem, delvist på grund af deres store rejselyst. For når man som studerende står med ekstra penge på lommerne, giver det helt nye muligheder.

”Legatet har givet mig en frihed til at gøre ting, jeg ikke ville have mulighed for mit eget budget,” fortæller Helene Galliano til FashionForum. Hun har brugt pengene på en inspirationstur til Hamborg. Her har hun indkøbt materialer til hendes afgangseksamen og dermed sikret sig, at hendes afgang skiller sig ud.

LÆS OGSÅ: “Ny legatmulighed for designstuderende”

Også Alexander Lindseth, der oprindeligt kommer fra Norge, har rejst for pengene. Han tog turen til Tokyo, hvor han arbejdede for skodesigneren James Kearns.

”Som studerende har man ikke så mange penge – især ikke efter sin bacheloropgave. Det var perfekt timing, at jeg fik legatet, så jeg havde mulighed for at tage til Tokyo,” fortæller han til FashionForum.

Fremtid i Danmark og Japan 

Det er ikke sidste gang, Alexander Lindseth tager til Tokyo. Opholdet har gjort ham afhængig af byen, som han selv udtrykker det.

”Jeg vil tilbage dertil og etablere mig i byen. Først hos James Kearns, og på længere sigt håber jeg at starte mit eget dernede,” fortæller han.

Helene Galliano håber derimod på at få arbejde i den danske modebranche. Hun har tidligere været designassistent hos Maison Margiela i Paris, og nu, hvor hun har fået føling med den internationale modescene, er tiden kommet til den danske.

”Jeg kunne godt tænke mig at arbejde for et dansk modehus. Jeg kan mærke, at jeg gerne vil arbejde og opbygge et netværk herhjemme,” fortæller hun.

Rejselegatet på 6000 kroner uddeles af Lund/Bugge Fonden til nyuddannede designere. For at komme i betragtning til legatet skal man være afgangsstuderende på VIA Teko, Designskolen i Kolding eller Kunstakademiets Designskole.

Ansøgningen/mailen sendes til Lund/Bugge Fonden ved bestyrelsesmedlem Nikolai Klausen på nikolaiklausen@icloud.com senest den 31. marts 2015.