Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Modeorganisationer samlet i direkte appel til branchen

I et direkte brev til sine medlemmer, opfordrer organisationerne Danish Fashion Institute, WEAR og Dansk Mode & Textil modebranchen til at underskrive nyt etisk charter.
I et direkte brev til sine medlemmer, opfordrer organisationerne Danish Fashion Institute, WEAR og Dansk Mode & Textil modebranchen til at underskrive nyt etisk charter.

Tonen er venlig men bestemt i seneste branchemeddelelse fra Danish Fashion Institute, Dansk Mode & Textil samt WEAR. Heri opfordrer de alle aktører i branchen – lige fra modevirksomheder til modemagasiner – til at underskrive det nye Modebranchens Etiske Charter, der skal sikre modellers arbejdsvilkår.

”Vi har et fælles ansvar for at vise, at modebranchen er sig sit ansvar bevidst. Både ansvaret overfor de mennesker, som arbejder i vores branche – og for det kropsideal, vi fremstiller. Derfor følger der med dette brev Modebranchens Etiske Charter og en venlig, men kraftig, opfordring til ALLE aktører i eller med relation til modebranchen om at tilslutte sig og underskrive,” skriver parterne i meddelelsen.

Vigtigt for alle led i branchen

I meddelelsen forklarer Danish Fashion Institutes direktør Eva Kruse, hvorfor charteret er relevant for alle led i branchen:

”Der er ingen tvivl om, at sagen med Cover for alvor har gjort det tydeligt, at der fortsat er problemer med det skønhedsideal modebranchen fremstiller. Nok var det Cover og Scoop Models der kom i søgelyset, men det kunne desværre være sket for de fleste.”

LÆS OGSÅ: “Modebranchen klar med markant skærpet regelsæt” 

Der bliver gjort alvor af opfordringen. Underskriver man ikke det nye regelsæt vil det udløse en række konsekvenser. For eksempel må man hverken afholde shows, være leverandør eller arrangere events under Copenhagen Fashion Week. Ifølge modeorganisationerne er det nødvendigt at oplyse branchen om disse sanktioner:

”Hvis vi som organisationer skal kunne stå på mål for branchen, så er det helt afgørende, at vi aftaler nogle etiske og konkrete spilleregler, og at det får nogle seriøse konsekvenser for dem, der ikke måtte overholde reglerne,” skriver formand for Wear, Nikolai Klausen. Han understreger overfor branchen, at reglerne skal fungere som guidelines, og at sanktionerne vil virke præventive.

Alle modebranchens aktører opfordres til at skrive under på Modebranchens Etiske Charter. Det kan gøres her.