Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Navne

Anne Sofie Madsen i nyt dansk samarbejde under parisisk modeuge

Når den danske designer Anne Sofie Madsen igen viser sine kreationer på den officielle showkalender i Paris, bliver det i samarbejde med den danske guldsmed Maria Black.
Når den danske designer Anne Sofie Madsen igen viser sine kreationer på den officielle showkalender i Paris, bliver det i samarbejde med den danske guldsmed Maria Black.

I sidste uge blev det bekræftet, at den danske dametøjsdesigner Anne Sofie Madsen igen vil være at finde på den officielle showkalender under modeugen i Paris. Hun vil dog ikke være ene om at sende sit design ned af den prestigefyldte, franske catwalk, da hun i år samarbejder med den danske guldsmed Maria Black.

Anne Sofie Madsen og Maria Black går derfor i fodsporet på Ole Yde og det gamle smykkemærke Georg Jensen, der har gjort fælles front gennem to sæsoner i Paris.

Maria Black offentliggjorde i tirsdags, at deres nye kollektion tager sit afsæt i kunstneren Mark Rothkos ekspressionistiske udtryk. Ifølge Anne Sofie Madsen er det nye samarbejde derfor kommet naturligt, da både hendes og Maria Blacks designvision trækker i samme inspirationsmæssig retning.

”Kollektionen, jeg viser i Paris, er inspireret af smykkekunstneren Margaret de Patta, som er fra samme periode som Mark Rothko. Vores kollektioner er dermed funderet ens og derfor giver det god mening at have Maria om bord på showet,” siger Anne Sofie Madsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: “To danske designere on-schedule i Paris”
Hos Maria Black er man stolt af at være en del af den parisiske modeuge og kunne hylde dansk design på en så international scene.
”Vi er glade og stolte af at repræsentere dansk design under modeugen i Paris. Vi bidrager begge med et udtryk, som på hver sin måde indeholder klassiske elementer fra dansk design, selvom vi har hver vores brand.

Sofie er en designer, der tør skille sig ud. Hun er modig og kompromisløs – en kvalitet som jeg syntes vi kan være stolte af, når det kommer til positionering af dansk mode internationalt. I mine øjne er hun en kunstner,” siger guldsmed Maria Black i en pressemeddelelse.

Anne Sofie Madsen og Maria Black viser deres designs den 3. marts kl. 20:00 på Mona Bismarck American Center.