Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Jack & Jones indtager Australien

Mærket udforsker nyt marked, der både byder på muligheder og geografiske udfordringer, mener Dansk Mode & Textil.
Mærket udforsker nyt marked, der både byder på muligheder og geografiske udfordringer, mener Dansk Mode & Textil.

Bestseller-brandet Jack & Jones åbner ifølge Børsen shop-in-shops i det australske stormagasin Myer. Dermed er scenen sat for brandets begyndelse på det australske marked. Et marked, der ifølge Dansk Mode & Textil gemmer på ganske uudnyttede muligheder.

“Der er et stort potentiale i Australien, fordi landets stil og kultur er vestligt orienteret. Vi eksporterede tøj til Australien for over 30 mio. kr. i 2013, hvilket er en fordobling på fem år,” fortæller eksportchef, Michael Hillmose, fra Dansk Mode & Textil til Textuelt.

Omvendte sæsoner

Der kan dog være geografiske udfordringer ved at indtage et marked, der ligger så langt væk. Sæsonerne er forrykkede i forhold til Europa. Når sommerkollektionen udkommer i Danmark, er det nemlig vinter i Australien. Det skal brandet huske at tilpasse sig.

“Man må for alt i verden ikke tro, at man kan bruge Australien som en form for ”outlet” for de produkter, der ikke blev solgt i Europa et halvt år i forvejen. Men man kan producere en tilpasset kollektion på et skævt tidspunkt, hvilket kan være en fordel produktionsmæssigt, fordi tøjet ikke behøver blive fremstillet på de tidspunkter, hvor der er størst pres på fabrikkerne,” fortæller Michael Hillmose.

Udover de planlagte shop-in-shops, har en australsk erhvervsret fået eneret på åbne Jack & Jones-butikker i landet.

Kilde: Dansk Mode & Textil