Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Designskole vil forbedre studerendes jobmuligheder

De studerende skal kende arbejdsmarkedet og arbejdsmarkedet skal kende dem, mener Designskolen Kolding.
De studerende skal kende arbejdsmarkedet og arbejdsmarkedet skal kende dem, mener Designskolen Kolding.

Dykker man ned i Designskolen Koldings portfolioportal kan man finde inspiration i alt fra fynsk fåreulv og tekstilteknikker til keramikkrus. Portalen har samlet de studerendes projekter og afgangseksamener helt tilbage fra 2011.

Formålet er dog ikke kun at inspirere studerende og andre designinteresserede. Platformen skal også fungere som en øvelsesplads for de studerende. Skolen oplever, at mange nye designere bliver projektansatte, freelancere eller selvstændige. Derfor skal de lære at vise, hvem de er, og hvad de vil.

”Vi vil gerne vise virksomhederne, hvad de studerende kan. Vores faglærere får tit henvendelser fra firmaer, der leder efter en bestemt designprofil. Med portalen kan vi hurtigt finde frem til de forskellige designere,” fortæller Designskolen Koldings kommunikationschef Charlotte Melin til Fashion Forum.

Beskæftigelse på dagsordenen

Ifølge Charlotte Melin har både designskolerne og politikerne stort fokus på, hvor mange studerende, der er i beskæftigelse efter endt uddannelse. Derfor har man udover projektportalen oprettet et karriereforløb, de studerende kan følge efter deres afgangseksamen.

”De studerende tager allerede deres eksamen i maj måned og skal herefter igennem et målrettet forløb på seks uger, hvor de skærper deres kompetencer og profil. Sådan oprustes de til at blive en del af arbejdsmarkedet,” siger Charlotte Melin til Fashion Forum.