Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Bliv klogere på bæredygtig mode

Kom til gratis foredrag og workshops, når NICE inviterer til Fabric Source Sessions.
Kom til gratis foredrag og workshops, når NICE inviterer til Fabric Source Sessions.

Økologi, miljøvenlighed, grøn omstilling. Det kan være svært at finde rundt i junglen af bæredygtige begreber og certifikater. For hvornår er en t-shirt egentlig genanvendelig? Hvordan kan man begrænse de miljømæssige konsekvenser af tøjproduktion? Og hvilket bæredygtigt tekstil er trendy lige nu?

Det er nogle af de spørgsmål, Nordic Fashion Associations’ NICE-initiativ giver svar på til deres Fabric Source Sessions, der er en række gratis foredrag, webinars og workshops for modebranchen. En branche, der ifølge NICE, har efterspurgt mere viden på området.

LÆS OGSÅ: “Ny uddannelse i bæredygtig mode”

”Vi lavede en undersøgelse, inden projektet blev sat op, for at finde ud af, hvilke tiltag, virksomhederne har brug for, for at blive bæredygtige. Her kunne vi se, at branchen gerne ville have forslag til konkrete tekstiler og materialer, de kan bruge, samt viden og læring,” fortæller Suzi Christoffersen, project manager hos NICE.

Efterspurgte emner

Hver session behandler et bestemt, bæredygtigt emne med oplægsholdere fra hele verden. Det er målet, at oplægsholderne skal videregive konkrete værktøjer til de deltagende, som de kan implementere i deres virksomhed.

”Der er en stor efterspørgsel på viden omkring de temaer, vi tager op til Fabric Source sessionerne. Både på grund af ren interesse, men også fordi det kan være svære emner at arbejde med,” fortæller Suzi Christoffersen.

Med tiltagene håber NICE på at flytte den danske modeindustri i en grønnere retning.

Tilmelding til arrangementerne sker løbende her.